Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αγωνιούν οι κτηνοτρόφοι για τις πληρωμές - παρέμβαση ΣΕΚ σε Αποστόλου

"Σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων κτηνοτρόφων όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης, της εξισωτικής αποζημίωσης και του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας, ή είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με ψίχουλα", επισημαίνει σε επιστολή του στο Βαγγέλη Αποστόλου, ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος.
Προς                                                                                                    Αθήνα, 05.3.2015
Κύριο Βαγγέλη Αποστόλου                                                               Αρ.Πρωτ.:  61                                                                           
Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης                                

Θέμα: Καταβολή επιδοτήσεων των κτηνοτρόφων

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια επανειλημμένων επιστολών και ανακοινώσεων που έγιναν από το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας  προς την προηγούμενη Ηγεσία του Υπουργείου,
σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων κτηνοτρόφων όλης της χώρας  και ιδιαίτερα της Κρήτης, οι οποίοι  δεν έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις της  ενιαίας ενίσχυσης, της εξισωτικής αποζημίωσης και του προγράμματος  βιολογικής κτηνοτροφίας, ή είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται  με ψίχουλα.
Αναφορικά με την  εξισωτική αποζημίωση υπενθυμίζουμε ότι υπήρχε η δέσμευση  ότι οι πληρωμές θα  είχαν πραγματοποιηθεί  έως το τέλος  του  προηγούμενου έτους.

Ειδικά για τους δικαιούχους της προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας επισημαίνουμε ότι είναι απλήρωτοι  για  τρία συνεχόμενα έτη και συγκεκριμένα για το 2012, 2013 και  το 2014.

Σημειώνεται ότι  οι οικονομικές αντοχές των κτηνοτρόφων  έχουν εξαντληθεί λόγω  κυρίως της υπερχρέωσης και της έλλειψης ρευστότητας  και περιμένουν τα ποσά αυτά, όπως και άλλες χρονιές, για να καλύψουν  τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ζητάμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η κτηνοτροφία, να μεριμνήσετε ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να  προχωρήσει άμεσα και  στο ακέραιο η καταβολή των ενισχύσεων  που δικαιούνται οι  κτηνοτρόφοι.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΚ
Παναγιώτης Πεβερέτος
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου