Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσημη πρώτη αγροτών, αρχής γενομένης απ΄ τον Έβρο

http://agrocosmos.com/wp-content/uploads/2015/09/%CE%95%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82.jpgΠρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων για το χειμώνα στην Αλεξανδρούπολη, με 30 τρακτέρ και 4 διμοιρίες των ΜΑΤ , που ενίσχυσαν εαυτούς κι από Θεσσαλονίκη.
Παραγωγοί απ΄ όλη την Ελλάδα και κυρίως από τη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βγαίνουν σήμερα το πρωί στους δρόμους,  ενώ αναμένεται να γίνει συμβολική δίωρη κατάληψη και του Τελωνείου Κήπων στον Έβρο.
Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν θ ΄ αφήσουν το Γ΄μνημόνιο να διαλύσει κι αυτούς και τις οικογένειές τους.
Προετοιμασία έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες από το Πανελλαδικό βλέπε Farmer s Union, σε μια επίδειξη ισχύος καθώς κομματάρχες πάσης φύσης έχουν ξαμοληθεί στην επαρχία προς άγραν της ψήφου των παραγωγών.
Χθες βράδυ υπήρξε εμπλοκή στο Τελωνείο Κήπων καθώς αστυνομικές δυνάμεις εμπόδιζαν την κάθοδο των αγροτών, που παρέμειναν στον κόμβο της Εγνατίας, παίζοντας στην κυριολεξία τη γάτα με το ποντίκι, με αστυνομικούς και 30 τρακτέρ να είναι σε στάση αναμονής. «Όποιος θέλει ας έρθει να δει πόσο εύκολη είναι η δουλειά μας, όλη μέρα στα χωράφια με ό,τι καιρό να΄ναι κι εκτεθειμένοι από παντού«, μας ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής…
Στο μεταξύ έχει ζητηθεί για σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ, με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Μελά.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου