Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Σφοδρή επίθεση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της CETA

Αποτέλεσμα εικόνας για φεταMε μια ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας καταδικάζει την επιλογή  όσων Ελλήνων ευρωβουλευτών ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της CETA, την περασμένη Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο ευρωκοινοβούλιο. Η ανακοίνωση μιλάει για μια συμφωνία «που ρίχνει στο κάδο των αχρήστων τον αγώνα όλων αυτών που πάλεψαν για πολλά χρόνια για να καθιερωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στην Ευρωπαική Ένωση. Όπως είχε γνωστοποιήσει ο ΑγροΤύππος, από την Ελλάδα ψήφισαν υπέρ οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, αποχή του ΠΑΣΟΚ και κατά οι υπόλοιποι. Την πικρία του για τη στάση των κομμάτων και των ευρωβουλευτών που υπερψήφισαν τη CETA εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας, δίνοντας νέες πληροφορίες για την επικείμενη σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα.
Ανεπιθύμητοι οι οκτώ που ψήφισαν υπέρ από τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους
«Σήμερα με τη συμφωνία με τον Καναδά θα υπάρχει η immitasion φέτα, αύριο με κάποια άλλη χώρα θα υπάρχει μόνο ο όρος φέτα και δεν θα υπάρχουμε εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους ευρωβουλευτές (8 όλοι και όλοι) να αποφασίσουν για τον αφανισμό μας. Ας καθίσουν στις Βρυξέλλες και οι 8 μη πατριώτες και μη Έλληνες ευρωβουλευτές με τους παχυλούς μισθούς τους και να μην γυρίσουν ποτέ στην Ελλάδα», αναφέρει σε εντονότατο ύψος η ανακοίνωση των Θεσσαλών κτηνοτρόφων.
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας
Νίκος Παλάσκας στον ΑγροΤύπο:  αδικημένοι  οι κτηνοτρόφοι από Πολιτεία και συναδέλφους αγρότες
«Ακόμα περιμένουμε μια συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης που πέρσι δεν μας είχε δεχθεί στο Μαξίμου. Κάποιοι ηγέτες των αγροτών δεν επιθυμούν να συμπορευθούν σε ένα κοινό μέτωπο με τους κτηνοτρόφους», δήλωσε με νόημα ο κ. Παλάσκας, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να λέει ο κ. Αποστόλου ότι οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρο όταν οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι πληρώνουμε το λιγότερο 1.000 ευρώ ετησίως σε φόρους». Για το ζήτημα της φέτας και της επικύρωσης της CETA ανέφερε ότι «πριν την ψηφοφορία είχαμε ζητήσει από τον κ. Αυγενάκη και τη ΝΔ μια επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα της φέτας αλλά δεν την πήραμε ποτέ». Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας αναφέρθηκε επίσης και στις επικείμενες εξελίξεις με τη σύσταση της Διεπαγγελματικής, γνωστοποιώντας ότι «το θέμα αναμένεται να κλείσει θετικά στις αρχές Μαρτίου όπου και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ΣΕΒΓΑΠ και τη διευρυμένη του σύνθεση στην οποία θα μετέχουν και τυροκόμοι». Υποστήριξε μάλιστα ότι η Διεπεγγελματική θα μπορούσε να είχε συσταθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα, εάν δεν είχαν μπει προσχώματα από την τότε ΠΑΣΕΓΕΣ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου