Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Άρχισε η απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγοπροβαταΗ Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει όλους τους κατόχους αιγοπροβάτων και χοίρων ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να προβούν στην υποχρεωτική ετήσια απογραφή των ζώων τους για το 2017 στο χρονικό διάστημα: από 1ης Νοεμβρίου µέχρι 15 Δεκεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από 1η μέχρι 31 Δεκεμβρίου για τους χοίρους.
Υποχρέωση απογραφής έχουν και όσοι έχουν μηδενικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων η κοινοποίηση της απογραφής των αιγοπροβάτων και χοιροειδών μπορεί να γίνει:

α) µε την χρήση από τον κτηνοτρόφο της ψηφιακής υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες εκεί και χωρίς την φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην κτηνιατρική υπηρεσία ή
β) µε την προσέλευση του κτηνοτρόφου στην κτηνιατρική υπηρεσία,

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει:
-Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ότι εκδίδεται σχετική βεβαίωση που την επισυνάπτει στο μητρώο του.
-Η ψηφιακή υποβολή δεν υποκαθιστά την υποχρέωση για ενημέρωση του μητρώου. Το μητρώο του θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με τα απογραφικά στοιχειά και τις μεταβολές ζωικού πληθυσμού.
-Η υποβολή απογραφής γίνεται μια φορά το χρόνο.
-Η παράλειψη διενέργειας της απογραφής ,η αδικαιολόγητη μεταβολή στοιχείων (αύξηση – μείωση ζωικού πληθυσμού) και η μη ορθή συμπλήρωση του μητρώου αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις και περικοπές αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Ύστερα από τα παραπάνω καλούμε τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην υποβολή της ετήσιας απογραφής τους.
-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου