Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ρόλος συμβούλου στο ΓΕΩΤΕΕ σε σύσκεψη την Παρασκευή για τα βοσκοτόπια

Στενή συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης γεγονός που αποδεικνύεται με την παραχώρηση ειδικού χώρου εντός του υπουργείου στα στελέχη του Επιμελητηρίου προκειμένου να αποκτήσουν ρόλο βασικού συμβούλου και μάλιστα αυτό θα αποτυπωθεί στην πράξη με την πρώτη σύσκεψη την ερχομένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου για το μείζον θέμα των βοσκοτόπων.
Για επωφελή συζήτηση και μελλοντική στενή συνεργασία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου με τον Σπύρο Μάμαλη, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ (εκπροσωπεί 30.000 γεωτεχνικούς).
Αναφορικά με το ζήτημα των βοσκοτόπων, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι εδώ και ένα χρόνο ο ΓΕΩΤΕΕ είχε συστήσει επιτροπή γνωμοδότησης, τα αποτελέσματα της οποίας χρησιμοποιήθηκαν κατά μεγάλο μέρος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη στοιχειοθέτηση της πρότασής του σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των βοσκοτόπων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του ΓΕΩΤΕΕ, του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και των Περιφερειών προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο μιας οριστικής και ολοκληρωμένης πρότασης.
Από τη πλευρά του ο κ. Μάμαλης υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται στο ΓΕΩΤΕΕ η ευκαιρία να συνεργαστεί τόσο στενά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η παραχώρηση ειδικού χώρου για τα στελέχη του είναι αντιπροσωπευτική της διάθεσης του κ. Αποστόλου να δώσει στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας την ευκαιρία που του αξίζει να συνδράμει στη παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και μάλιστα με ρόλο πρωταγωνιστή. «Είναι γεγονός ότι όλοι έχουν πλέον στραμμένα τα μάτια τους στο πρωτογενή τομέα παραγωγής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι το ΓΕΩΤΕΕ στην επόμενη συνάντησή του με τον κ .Αποστόλου υποσχέθηκε να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς τη κατεύθυνση της ανασυγκρότησής του τομέα και όπως τόνισε εφεξής θα έχει συγκεκριμένο ρόλο που θα φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Νικόλαος Μπόκαρης , πρόεδρος των Δασολόγων του ΓΕΩΤΕΕ ο οποίος δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συμβολή του δασικού τομέα στη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη βελτίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Από αμφότερες τις πλευρές αναγνωρίστηκε η ανάγκη για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας του δασικού τομέα και της σύνδεσής της με τον παραγωγική διαδικασία, γεγονός που θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας ολόκληρης της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου