Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Τι ζήτησαν οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι από τον Αποστόλου

Τι ζήτησαν οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι από τον ΑποστόλουTα προβληματα των κτηνοτρόφων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης έθεσαν σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Κρήτης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές, Ηρακλείου κ. Αυγενάκης και Ρεθύμνου κ. Κεφαλογιάννης οι οποίοι συντάχτηκαν με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων τα οποία δεσμεύτηκαν να προωθήσουν σε συνεργασία με τους φορείς των κτηνοτρόφων αλλά και τον αρμόδιο Υπουργό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μ. Κριτσωτάκης, Κ. Δαμαβολίτης και Μ. Συντυχάκης.
Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις άμεσες ενισχύσεις και τη νέα ΚΑΠ, ζήτησαν την ενεργοποίηση δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης και τον επαναπροσδιορισμό της επιλεξιμότητας των κτηνοτροφικών εκτάσεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, Υπουργείου ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεταιριστικά και συνδικαλιστικά όργανα κτηνοτρόφων
Επιπλέον, αιτήθηκαν τη μείωση του ποσοστού φορολόγησης 13% για τους αγροτοκτηνοτρόφους από το πρώτο ευρώ, τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου σε ποσό που να επιτρέπει στον παραγωγό να ανταποκριθεί με συνέπεια στις φορολογικές του υποχρεώσεις προς το κράτος, την εξαίρεση των επιδοτήσεων από την φορολόγησή τους ως εισόδημα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στις σταυλικές  εγκαταστάσεις και τη μείωση του ΦΠΑ στην αγορά κτηνοτροφικών εφοδίων.
Ακόμη, συζητήθηκε η ανάγκη για ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο για τους αγροτοκτηνοτροφικούς συναιτεριστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, η δημιουργία ομάδων παραγωγών στις ζωικές εκμεταλλεύσεις, η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η στελέχωση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών ελέγχου διακίνησης των κτηνοτροφικών προϊόντων (ΕΦΕΤ, κτηνιατρεία, κ.α.) καθώς και ειδική μέριμνα για την αποφυγή ελληνοποιήσεων
Επιπρόσθετα, αγροτοκτηνοτρόφοι και Βουλευτές αναφέρθηκαν στην ανάγκη μέριμνας για εμβολιασμό αιγοπροβάτων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και στο πάγιο αίτημα των αγροτοκτηνοτρόφων για την επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη  η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέγει την κλίμακα ασφάλισης που θα εντάσσεται.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου