Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αυτόματoı πωλητές Γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη μέχρι το καλοκαίρι από το συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός»

Μέχρι το καλοκαίρι (σ.σ. ή και νωρίτερα) σε Αλεξανδρούπολη και  Ξάνθη, θα λειτουργήσει δύο Αυτόματους πωλητές  γίδινου γάλακτος, ο Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» του Έβρου.
Ανάλογο εγχείρημα έγινε και στη Θεσσαλία από  την ένωση Κτηνοτρόφων «Θεσ-γάλα», το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά, καθώς δεν προλαβαίνουν οι μεταφορείς να γεμίζουν τους υποδοχείς γάλακτος!
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, αναφερόμενος στους στόχους του συλλόγου που κυρίως είναι η εμπέδωση της συλλογικής δράσης μεταξύ των μελών, αλλά και των κοινών επαγγελματιών.
«Μετά από αυτό μπορούμε να μιλάμε για μείωση του κόστους παραγωγής πάντα  μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες. Εννοείται ότι σαν κτηνοτρόφοι δεν αποσκοπούμε μόνο στην δική μας οικονομική ανάσα. Θέλουμε να αποδείξουμε στο αγοραστικό κοινό πως υπάρχουν τρόποι για να εξασφαλίσει σε προσιτές τιμές βασικά είδη διατροφής. Το γίδινο γάλα λόγου χάρη πωλείται πάνω από 2 ευρώ το λίτρο, ενώ ο παραγωγός το πουλάει μόνο  54 λεπτά του ευρώ», σημείωσε ο κ. Παρασχούδης.(σ.σ γνωρίζουμε όλοι τις θεραπευτικές-αντιθρομβωτικές- ιδιότητες που έχει το γίδινο γάλα).
Επι πλέον πρόσθεσε πως την ευθύνη για την παστερίωση και τη μεταφορά του γάλακτος την αναλαμβάνει μια εταιρεία  «Συνεργάτιδα» και Συνοδοιπόρος με τους κτηνοτρόφους του Βορείου Έβρου που είναι η Εβροφάρμα. (σ.σ. Για την οποία θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει αποδείξει πως οι ζωοτροφές που χρησιμοποιεί δεν εμπεριέχουν μεταλλαγμένους ή καλύτερα γενετικά τροποποιημένους σπόρους σόγιας ή οποιαδήποτε μεταλλαγμένη ζωοτροφή).
ο κ. Παρασχούδης αναφερόμενος και σε άλλους στόχους ανέφερε και την τυποποίηση στο κρέας αρχής γενομένης από το αρνάκι, κάτι που μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες κατηγορίες κρέατος. «Δεν είναι δυνατόν το αρνί να εξακολουθεί να διατίθεται στο τσιγκέλι, πρέπει  να τεμαχίζεται και να μπαίνει το κάθε διαφορετικό μέρος σε άλλη συσκευασία. Με την ποιότητα που μπορεί να εξασφαλισθεί στο ευλογημένο κλίμα της Ελλάδας, μπορεί να κάνει τις εξαγωγές να απογειωθούν. Κι αυτό βεβαίως να γίνει με πρεσβευτές τους τουρίστες μας που πρώτοι θα γεύονται την Γαστρονομία της περιοχής και μπορούν να την έχουν και στις χώρες τους με τις εξαγωγές που εμείς ως Χώρα θα κάνουμε».
Καταλήγοντας ο κ. Παρασχούδης κάλεσε και άλλους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής να οργανώσουν είτε το δικό τους συνεταιρισμό, είτε να ενσωματωθούν στο σχήμα «Θρακών Αμνός».
Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως ο Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός», συμμετέχει στην γενικότερη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την αναζωογόνηση του συνεργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα είναι μεταξύ των 30 εκπροσώπων συνεργατικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα και συμβάλει από τη  δική του πλευρά στην ορθή θεμελίωση ενός νέου δικτύου Καταναλωτών Παραγωγών, ενσωματώνοντας και την θετική εμπειρία από καταναλωτικές οργανώσεις της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου