Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Στις 20 Απριλίου στην Ελλάδα κλιμάκιο της Ρωσικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης

Στις 20 Απριλίου στην Ελλάδα κλιμάκιο της Ρωσικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής ΕπίβλεψηςΤο κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Rosselkhoznadzor) θα αφιχθεί στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20 Απριλίου, προκειμένου να διενεργήσει επιτόπιο έλεγχο στις Ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες και σε δέκα περίπου ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης (γάλακτος, κρέατος, ιχθύων καθώς και των προϊόντων αυτών) που ενδιαφέρονται να εξάγουν τα προϊόντα τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και γενικότερα στην Τελωνειακή Ένωση (ΤΕ).
Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Α CERT (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης ΑΕ) προς κάθε ενδιαφερόμενο, μετά από σχετικές συνεννοήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες με τις αρμόδιες αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενημερώνει ότι οι επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στο μητρώο του Rosselkhoznadzor καθώς και οι νέες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν σε αυτό μπορούν να υποβάλουν Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην Α CERT, η οποία αναλαμβάνει την:
• προετοιμασία,
• εκπαίδευση,
• αξιολόγηση και
• πιστοποίηση
των υπό ένταξη στο μητρώο επιχειρήσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας της Τελωνειακής Ένωσης (ΤΕ) και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σχετική αναφορά για το ρόλο της Α CERT υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του Rosselkhoznadzor (http://www.fsvps.ru/fsvps/news/12759.html?_language=en ).

Στο πλαίσιο αυτό η A CERT καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να δηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους προκειμένου να ολοκληρώσουν εγκαίρως, πριν την άφιξη της ομάδας αξιολόγησής του Rosselkhoznadzor στην Ελλάδα, τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2310 210777 (κα Κωνσταντία Ναλμπάντη, Γεν. Διευθύντρια Α CERT) και e-mail: nn@a-cert.org .
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου