Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Σε σύσκεψη για βοσκοτόπια και ΟΣΔΕ οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι

Άμεση λύση στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατάθεση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, σε συνδυασμό με το άλυτο ακόμα πρόβλημα των βοσκοτόπων, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, την οποία καλούν να παραβρεθεί στην έκτακτη σύσκεψη που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Απριλίου.

Μάλιστα, η ομοσπονδία κτηνοτρόφων στέλνει και επιστολή -πρόσκληση στους αρμόδιους του υπουργείου, με την οποία τους καλεί στην έκτακτη σύσκεψη των κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 11.30 το πρωί.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρει ότι «λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται οι κτηνοτρόφοι παραγωγοί για να προβούν στην κατάθεση της δήλωσης του ΟΣΔΕ και  δεδομένου του ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με το γνωστό πρόβλημα των βοσκοτόπων, καλούμε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ.
Επίσης καλούμε τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Γελαλή, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό  και  όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παραβρεθούν  στην έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια έτσι ώστε να δώσουμε άμεση λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων που δεν παίρνει αναβολή.
Ακόμη θα συζητηθούν και άλλα θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία όπως ο άμεσος εμβολιασμός των ζώων για τον καταρροϊκό πυρετό.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
Θέμα Επιστολής: Πρόσκληση σε έκτακτη σύσκεψη κτηνοτρόφων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ
Κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι η βόμβα που λέγεται βοσκοτόπια  είναι έτοιμη να εκραγεί .
Το περιθώριο των κτηνοτρόφων παραγωγών για να καταθέσουν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ είναι μέχρι 17 Απριλίου. Δυστυχώς όμως οι κτηνοτρόφοι δεν ξέρουν ακόμη τι βοσκότοπο να δηλώσουν λόγω της γνωστής σε όλους περίπτωση της «αρπαγής των  βοσκοτόπων εν μια νυκτί» από τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το καθήκον σας αυτή την στιγμή είναι να δώσετε άμεση λύση, ειδάλλως εμάς τους κτηνοτρόφους μας περιμένουν μαύρες μέρες, γιατί χωρίς βοσκότοπο  τελειώνουν οι  επιδοτήσεις, η βιολογική κτηνοτροφία, οι σπάνιες φυλές και τέλος η ελληνική κτηνοτροφία στην χώρα μας.
Η παρουσία σας κρίνεται  άκρως απαραίτητη. 
Ο Πρόεδρος για το ΔΣ Παλάσκας Νίκος

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου