Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Απλούστευση της ΚΑΠ και βιολογική γεωργία στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών

Αποτέλεσμα εικόνας για βιολογικη γεωργιαΣυμπεράσματα σχετικά με την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής θα προσπαθήσει επίσης να εγκρίνει το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.. που συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου, στις Βρυξέλλες. Επίσης, οι υπουργοί θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία επί γενικής προσέγγισης σχετικά με την πρόταση για τη βιολογική γεωργία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Προεδρία του Συμβουλίου πραγματοποίησε προσφάτως διαβουλεύσεις με τα κράτη μέλη για την απλούστευση της ΚΑΠ, βάσει των εμπειριών τους από την εφαρμογή της μεταρρυθμισμένης ΚΑΠ, οι οποίες συνοψίζονται στον σύνδεσμο: Απλούστευση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ (ΚΓΠ)

Όσον αφορά την πρόταση για την βιολογική γεωργία, σε αυτή επανεξετάζεται η υφιστάμενη νομοθεσία περί βιολογικής παραγωγής και επισήμανσης των βιολογικών προϊόντων.

Στόχος είναι η εξάλειψη των εμποδίων στη βιολογική παραγωγή, η διασφάλιση θεμιτού ανταγωνισμού και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα βιολογικά προϊόντα.

Για περισσότερα δείτε εδώ σχετικό ενημερωτικό σημείωμα:

Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνόδου των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. έχουν εγγραφεί και τα εξής θέματα:

Παγκόσμια ημέρα των μελισσών

Το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από τη Σλοβενική αντιπροσωπεία σχετικά με την πρωτοβουλία να κηρύξει την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα των μελισσών.

Η Σλοβενία θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία της για τα Ηνωμένα Έθνη να ορίσουν την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα των μελισσών. Η ημερομηνία αυτή προτάθηκε για να τιμήσουν τα γενέθλια της Σλοβένας μελισσοκόμου Anton Γιάνσα (1734-1773), πρωτοπόρου της σύγχρονης μελισσοκομίας.

Μια παγκόσμια ημέρα υπενθυμίζει ότι οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία. Αν και τα τελευταία χρόνια οι μέλισσες είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές απειλές, εξακολουθούν να αποτελούν τους σημαντικότερους επικονιαστές για πολλές καλλιέργειες και είναι επίσης ένας βασικός δείκτης της κατάστασης του περιβάλλοντος.

Διάσκεψη για την καλή διαβίωση των χοίρων

Η Δανική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με την έκβαση της Διάσκεψης «Βελτίωση της καλής διαβίωσης των χοίρων - ποιοι είναι οι τρόποι να πάμε μπροστά;», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Απριλίου 2015 στην Κοπεγχάγη και για ένα έγγραφο θέσεων με το οποίο ζητείται η αναθεώρηση της οδηγίας 2008/120 που αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις για την προστασία των χοίρων.

Το έγγραφο θέσεων υπογράφεται από τους υπουργούς Γεωργίας της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Δανίας που παρέστησαν στο συνέδριο.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου