Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Στουπής: Αποζημιωτκός και όχι επιδοματικός ο ΕΛΓΑ Ν. Στουπής: Αποζημιωτκός και όχι επιδοματικός ο ΕΛΓΑ

Ν. Στουπής: Αποζημιωτκός και όχι επιδοματικός ο ΕΛΓΑΣτις βασικές αλλαγές που προτίθεται να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ, ώστε να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα του «ως πραγματικά αποζημιωτικού οργανισμού και όχι επιδοματικού» αναφέρθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου από την Λάρισα ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Στουπής, στο πλαίσιο προγραμματισμένων περιοδειών του σε ολόκληρη την χώρα.
Όπως ανέφερε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί, γεωτεχνικοί, αγρότες, κτηνοτρόφοι και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία, καθώς και πλειάδα στελεχών της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος των περιοδειών του ανά την Ελλάδα είναι να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις επερχόμενες αλλαγές στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε «να υποστηρίζει την γεωργική παραγωγή και όχι την διασφάλιση της εμπορευματικής αξίας».

Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τη δημιουργία δύο ταμείων εντός του ΕΛΓΑ, του ταμείου κτηνοτροφίας και του ταμείου φυτικής παραγωγής. Επίσης τις παρεμβάσεις στο έργο της εκτιμητικής διαδικασίας, όπου θα ξεχωρίσει το έργο της πραγματογνωμοσύνης που αυτονομείται από το έργο της οικονομικής εκτιμητικής.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Στουπής, υπό σκέψη είναι και ορισμένες αλλαγές σχετικά με το πως θα δομείται το ασφάλιστρο, να μην είναι δηλαδή οριζόντιο αλλά να «χτίζεται». Καθώς και ορισμένες αλλαγές στους εσωτερικούς κανονισμούς σε σχέση με προβλήματα που ήδη έχουν φανεί από την εφαρμογή των προηγούμενων.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις για την Θεσσαλία τόνισε ότι «δεν χρωστάμε σχεδόν τίποτα» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κάποια λίγα χρήματα που αφορούν την κτηνοτροφία, τα οποία εκκαθαρίζονται και πληρώνονται. Ενώ παρατήρησε ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν στην εκτιμητική διαδικασία μπορεί να συντομευτεί το διάστημα αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ συμμετείχε και σε σύσκεψη στον δήμο Κιλελέρ, καθώς και στον Αλμυρό.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου