Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση στις 21/10 στον Πλατύκαμπο Λάρισας καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών

Σε ανοικτή συγκέντρωση - συζήτηση για τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα καλούνται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου αγρότες και κτηνοτρόφοι στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Πλατυκάμπου Λάρισας, και ώρα 6:00μ.μ.
Το κάλεσμα απευθύνουν 20 οργανώσεις αγροτών, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή τους «Το τρίτο πλέον Μνημόνιο μας εκτελεί .Μας δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα. Μας αφανίζει!».

Και προσθέτουν: «Η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους 2 δισ. ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος χαμένος των Διεθνών και Εγχώριων αγορών. Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η Πολιτεία χρωστά – αρνείται να καταβάλλει 700 εκατ. ευρώ στους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους: Προγράμματα – Εξισωτική – Επιστροφή Φόρου Πετρελαίου κ.α.».

Επιπλέον γίνεται αναφορά στην απώλεια εισοδήματος από βροχές και χαλάζι στους βαμβακοπαραγωγούς ενώ τονίζεται ότι «η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι σε λάθος κατεύθυνση, είναι αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή. Μειώνει έως το 2019 κατά 45% την οικονομική στήριξη προς τους αγρότες. Μοιράζει σε όλους ψίχουλα. Αναλογιζόμενοι όλοι μας για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί είναι αναγκαίο να γίνει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από Αγρότες – Κτηνοτρόφους – Επιστημονικούς Φορείς- Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού».

Και καταλήγει η ανακοίνωση των 20 φορέων: «Απαντάμε σε Τρόικα και Κυβέρνηση ότι είναι λανθασμένη πολιτική επιλογή η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα όπως:
- Φορολογία από το πρώτο ευρώ στις επιδοτήσεις.
- ΦΠΑ από 13% στο 23%
- Φόρος από 13% στο 29%
- Προκαταβολή Φόρου στο 100%
- Καταργείται η επιστροφή φόρου πετρελαίου
- ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και αποθήκες
- Τριπλασιασμός εισφορών ΟΓΑ
- Αύξηση της ενέργειας 40%

Η Επιτροπή Αγώνων Αγροτών απαρτίζεται από τις εξής οργανώσεις:
 1. Α.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
 2. Α.Σ. ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ
 3. Α.Σ. ΚΙΛΕΛΕΡ
 4. Α.Σ. ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ
 5. Α.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ
 6. Α.Σ. ΜΕΛΙΑΣ
 7. Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ
 8. Α.Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ
 9. Α.Σ. ΔΕΝΔΡΩΝ
 10. Α.Σ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
 11. Α.Σ. ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ
 12. Α.Σ. ΛΥΓΑΡΙΑΣ
 13. Α.Σ. ΓΥΡΤΩΝΗΣ
 14. Α.Σ. ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ
 15. Α.Σ. ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ
 16. Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ Α΄
 17. Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ  Β΄
 18. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 19. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
 20. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου