Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Κάθοδο στην Αθήνα προαναγγέλλουν οργανώσεις αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων

Οι οργανώσεις των αγροτών – κτηνοτρόφων και αλιέων που συμμετείχαν σε συνάντηση στις 17 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της εξαθλίωσης που γίνεται στους παραγωγούς με ρυθμούς εξπρές, με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια στην αγροτική οικονομία και αυτών που έρχονται. Όπως τονίζουν το αποκορύφωμα θα είναι κοινή κάθοδος στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφεται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροκτηνοτρόφων και Αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, αναφέρονται τα εξής:

«Χιλιάδες Αγρότες και Κτηνοτρόφοι – Αλιείς υποχρεώνονται σε έξοδο από την παραγωγή μη μπορώντας να συνεχίσουν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα για τους Έλληνες καταναλωτές.

Αρνούμαστε να γίνουμε νέοι κολίγοι.

Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης και  τρίτων χωρών.

Συμφωνούμε σε κοινό πλαίσιο αιτημάτων και σε κοινό αγώνα.

Μας ενώνουν:
-Η φορολογική επιδρομή που γίνεται σε βάρος μας
-Το ασφαλιστικό ζήτημα
-Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ στις εισροές και τα ζώντα ζώα.
-Η διεκδίκηση για την μείωση του κόστους παραγωγής (ΦΠΑ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΡΕΥΜΑ) προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.
-Η άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην έκδοση και θεώρηση παραγωγικών άδειων λαϊκών αγορών και η τελική εξάλειψή τους.
-Η άμεση απόδοση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι αγροκτηνοτρόφοι  και αλιείς.
-Η απαίτηση για γενναία ρύθμιση των χρεών των παραγωγών και άμεση χρηματοδότησή τους με χαμηλότοκα δάνεια για συνέχιση της παραγωγής.

Μας ενώνει η διεκδίκηση για Εθνικό σχεδιασμό  ανάπτυξης της Αγροτικής – Κτηνοτροφικής – Πτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατό, της διατροφικής επάρκειας της χώρας, την ελαχιστοποίηση των εισαγωγών και την πάταξη των ελληνοποιήσεων.

Ενωμένοι θα παλέψουμε για τη γη μας, την γη των πατεράδων και των παππούδων μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ρουφήξει τον ιδρώτα μας. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στους προγονούς μας.

Καλούμε όλους τους Αγροκτηνοτρόφους – Αλιείς, όλους τους παραγωγούς να συμμετέχουν ενεργά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς των αγροκτηνοτρόφων, με αποκορύφωμα την κοινή κάθοδο στην Αθήνα μετά από ανακοίνωση της ημερομηνίας καθόδου από τη Συντονιστική Επιτροπή».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου