Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συντονισμένα 18 Νοέμβρη για Αθήνα οι αγρότες

Aφού οι κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται την οργή των αγροτών εκ του μακρόθεν ήρθε η ώρα να νιώσουν την καυτή ανάσα των εξεγερμένων αγροτών εκ του σύνεγγυς. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, κατά τους ίδιους τους επαγγελματίες της αγροτικής οικονομίας, αυτό να γίνει στην… έδρα των πολιτικών και λίγα μέτρα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί όπου ψηφίζονται μέτρα – ταφόπλακα για γεωργούς και κτηνοτρόφους σε φορολογία και ασφαλιστικό, όπως γράφει η εφημερίδα Agrenda. Την ίδια ώρα να κατέλθουν στην Αθήνα αποφάσισαν οι λαρισαίοι συνεταιριστές και η ομοσπονδία κτηνοτρόφων, που συσκέφθηκαν την Κυριακή στον Πλατύκαμπο.
Πρώτο βήμα, για να γίνει αυτό, κατά τους εκπροσώπους των αγροτών, δεν είναι άλλο από την πραγματοποίηση ενός δυναμικού συλλαλητηρίου  στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Ημερομηνία της κινητοποίησης ορίστηκε η 18η Νοεμβρίου, έπειτα από την επιμονή των Κρητικών, οι οποίοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις αντιδράσεις, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την δυναμική κινητοποίηση που κατέληξε σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου, προ ολίγων ημερών. Αλλά και εξαιτίας της πρόκλησης που εισέπραξαν οι αγρότες από το υπουργείο Οικονομικών στα μέσα της εβδομάδας, ότι δήθεν οι περισσότεροι δηλώνουν μικρά εισοδήματα στην εφορία και άρα δεν πρέπει να διαμαρτύρονται.
Αυτή φαίνεται να είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για την Επιτροπή Αγώνα Κρήτης, οι αγρότες της οποίας είχαν δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους κατά την προηγούμενη επίσκεψή τους στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και των δυνάμεων της Πρωτοβουλίας Αγροτών, των αγροτών της Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, των Νέων Αγροτών , των βιοκαλλιεργητών, της επιτροπής των συνεταιριστών και άλλων συλλογικών σχημάτων.
Την ορμή των γνήσιων δυνάμεων του αγροτικού κόσμου δεν είναι ικανή σε καμιά περίπτωση να σταματήσει η νέα δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Πέμπτη, για πληρωμές προκαταβολών ενιαίας τέλος Νοεμβρίου, καθώς η κριτική των αγροτών εστιάζεται στο μέλλον και στο γεγονός ότι με τα μέτρα που προωθούνται «δεν θα συμφέρει κανέναν να καλλιεργήσει στο τέλος», όπως λένε με παράπονο οι παραγωγοί.
Κατεβαίνουν Αθήνα αγρότες και κτηνοτρόφοι Λάρισας
Την απόφαση τους να κατέβουν στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου να διαμαρτυρηθούν για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανακοίνωσαν σήμερα οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών ομοσπονδιών της χώρας που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου.
Η απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα ήταν ομόφωνη καθώς όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν και μάλιστα έντονα, ώστε να μην επιτρέψουν την ψήφιση των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον αγροτικό πληθυσμό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ακούστηκαν πολλές προτάσεις που αφορούν την καλύτερη παρουσία και διαμαρτυρία τους στην Αθήνα. Ωστόσο αποφασίστηκε η μετάβαση στην Αθήνα να γίνει παρουσία και αγροτικών μηχανημάτων. Οι κτηνοτρόφοι και οι εκπρόσωποι των αγροτών του Νομού Λάρισας που συμμετείχαν στην σύσκεψη, υποστήριξαν ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν μεγάλη διάρκεια εάν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην ψήφιση των μέτρων που θα επιφέρουν το ξεκλήρισμα του αγροτικού δυναμικού. Στην σύσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών ομοσπονδιών και συλλόγων από την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, την Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο , τη Δυτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Νίκος Παλάσκας δήλωσε:
«Μαζευτήκαμε σήμερα για να συζητήσουμε την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα. Όπως είδατε η απόφαση ήταν ομόφωνη τόσο για την διαμαρτυρία μας όσο και για την διοργάνωση ενός δυναμικού συλλαλητηρίου. Το έχουμε πει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολλά και αν δεν παρθούν μέτρα στήριξης η κτηνοτροφία θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο σε εμάς και στις οικογένειες μας αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία. Εμείς δεν λέμε όχι στην φορολογία. Όμως, αυτά που θέλουν οι δανειστές να εφαρμόσουν θα επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κτηνοτροφία. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».
Από την πλευρά του ο Χρήστος Σιδερόπουλος, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία για την σημερινή σύσκεψη ανήκει στους κτηνοτρόφους. Η πρόσκληση ήταν για να συζητήσουμε την ημερομηνία για τη διοργάνωση διαμαρτυρίας, συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Φαίνεται ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση για τις 18 Νοεμβρίου. Σίγουρα χρειάζεται δουλειά. Πρέπει να ετοιμαστούμε κατάλληλα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, βάση του μνημονίου, όλα τα μέτρα να τα φέρει προς ψήφιση κοντά σε αυτήν την ημερομηνία που επιλέχθηκε. Όμως, πρέπει να πω ότι η κυβέρνηση κάνει μεγάλο λάθος, δεν βάζει στο διάλογο τη διαδικασία για να μας πει πως θα εφαρμοστούν αυτά . Μπορεί να ψηφιστεί το μνημόνιο, αλλά η εφαρμογή του θα είναι τόσο δύσκολη, θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα για τους παραγωγούς. Πιστεύω ότι στ η χώρα μας, πλήττεται και ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας και ενδεχομένως η απογοήτευση αυτή να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο θα είναι στο δρόμο. Εμείς δεν πάμε να εκτονωθούμε, πάμε για να αναδείξουμε ένα θέμα που δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Ούτε θέλουμε να αποφύγουμε την φορολογία , όπως ενδεχομένως νομίζουν πολλοί. θέλουμε δίκαιη φορολόγηση όταν υπάρχει εισόδημα και κέρδος».
Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού κ. Γιώργος Λαδόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις κακώς έχουν χαρακτηριστεί εθιμοτυπικές και εποχιακές. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασυνέπεια στους λόγους της και ζήτησε να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που θα αποτελέσουν ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα.
Στο μεταξύ το αγροτικό ζήτημα θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου καλούνται φορείς και αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.
Συλλαλητήριο 10 Νοεμβρίου
Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Τρίτης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με αγροτικά μηχανήματα. Στο συλλαλητήριο έχουν κληθεί τόσο οι έμποροι όσο και οι επαγγελματοβιοτέχνες καθώς και οι επιστημονικοί φορείς.
Αποπλέουν στις 17 Νοεμβρίου από Ηράκλειο τα πλοία της οργής
Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου ξεκινούν από το λιμάνι του Ηρακλείου, με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Κρήτης. Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους – κάλεσμα το εισιτήριο από και προς το Ηράκλειο ορίστηκε στα 20 ευρώ ενώ στους ταξιδιώτες παρέχεται έκπτωση στις καμπίνες 50%ω ως προσφορά των ακτοπλοϊκών γραμμών της Κρήτης.
«Η πληρωμή του εισιτηρίου, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, θα γίνεται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τα Δημοπρατήρια, & τις Οργανώσεις Παραγωγών, όλης της Κρήτης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, η οποία μετά από συνεννόηση με τις αγροτικές Οργανώσεις της Κρήτης και της χώρας, αποφάσισε η διαμαρτυρία για την ψήφιση των μέτρων για τη φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών,  να εκφραστεί με δυναμική απόβαση στην Αθήνα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.
«Στο Πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι συστρατευόμενοι με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας για να δώσουμε δυναμικό παρόν και να διαμαρτυρηθούμε, για την ισοπέδωση και τις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο. Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Κρήτης με το κεφάλι ψηλά σε μαζική  συμμετοχή, για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας και το μέλλον των παιδιών μας», καταλήγουν στο κάλεσμα οι Κρητικοί.
Στη γέφυρα Καλογήρου το ραντεβού των αγροτών της Ηπείρου
Aγωνιστικό ραντεβού ενάντια στα νέα μέτρα που «φέρνει» το 3ο μνημόνιο, έδωσαν αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και γεωτεχνικοί την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στην Γέφυρα Καλογήρου. Στην συνάντηση θα δώσει το παρόν, μεταξύ άλλων και ο σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας.
Η πρόεδρος του συλλόγου με μήνυμά της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καλεί σε πανστρατιά και υπόσχεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στοχεύει στην πλήρη εξαθλίωση του αγροτικού κόσμου. Οι Ηπειρώτες αγρότες δεν θα αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Δίνουμε τη δική μας μάχη την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στην Γέφυρα Καλογήρου στις 11 το πρωί.
Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν και έχουν δηλώσει στήριξη η πρωτοβουλία αγροτών, η Συντονιστική Επιτροπή Ηπείρου, ο σύλλογος επαγγελματιών αλιέων Δήμου Πρέβεζας, ο αγροτικός Συνεταιρισμός παραγωγών Πρέβεζας, ο αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας-Πρεβεζας, το σωματείο γεωπόνων ιδιωτικών υπαλλήλων ηπείρου (παράρτημα Πρέβεζας), ο κηπευτικός Συνεταιρισμός Πρέβεζας, ο σύλλογος κτηνοτρόφων Νομού Θεσπρωτίας, ο αγροτικός Συνεταιρισμός-Ένωση αγροτών Ιωαννίνων, ο σύλλογος αγροτικών φωτοβολταϊκών Ηπείρου και ο σύλλογος Γεωπόνων Θεσπρωτίας» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Δευτέρα 9 Νοεμβρίου η Ήπειρος ενωμένη στέλνει το δικό της μήνυμα. Ο αγώνας μας μόλις άρχισε και θα είναι σκληρός».
Ξανά στην Αθήνα οι αγρότες της Πρωτοβουλίας
Σε συνεργασία με τους αγροτικούς συλλόγους στην Κρήτη, την νησιωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο  την Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, στις 18 Νοεμβρίου, ημέρα Τετάρτη. Με ανακοίνωσή της μάλιστα, που υπογράφει ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου καλεί στο πλευρό της «όλα τα μέλη της και όλους τους αγρότες που  θέλουν να αγωνιστούν  ώστε να μην περάσουν τα σκληρά μέτρα της  κυβέρνησης που μας ισοπεδώνουν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Από την Καρδίτσα ξεκίνησαν τα προπαρασκευαστικά συλλαλητήρια της ΠΑΣΥ
Ξεκίνησαν τα προπαρασκευαστικά συλλαλητήρια σε περιοχές της Θεσσαλίας από την ΠΑΣΥ, όπως είχαν προαναγγείλει σε συνέντευξη της ΕΟΑΣΝΛ που παραχώρησαν την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρός της Ρίζος Μαρούδας και άλλα στελέχη.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, με ικανοποιητική συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου στην πλατεία Πλαστήρα, στην Καρδίτσα το αγροτικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΕΟΑΣΚ.
Το μήνυμά του περικλείεται στην φράση του προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Βαγγέλη Μπούτα που είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για εκείνους που επιχειρούν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ένα μήνυμα αντίστασης στις ακολουθούμενες πολιτικές και προειδοποίησης για να μην συνεχιστούν».
Σύμφωνα με το κάλεσμα Μαρούδα περιλαμβάνει συλλαλητήρια με τρακτέρ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον Τύρναβο και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στα Φάρσαλα, ενώ αγωνιστικά συλλαλητήρια θα προγραμματιστούν σε Αγιά, Ελασσόνα το επόμενο διάστημα. Αρχές Δεκεμβρίου στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων θα αποφασιστεί ο συντονισμός και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Βασικός αγωνιστικός σταθμός θα είναι η μαζική και οργανωμένη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις 12 Νοεμβρίου στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Φάρσαλα και Ελασσόνα, προβάλλοντας τα αιτήματα και την ανάγκη συντονισμού με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Κινητοποίηση στον Τύρναβο
Δυναμικό αγροτικό συλλαλητήριο, με την παρουσία πολλών τρακτέρ που κατέκλυσαν την πλατεία της πόλης και τους γύρω δρόμους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Τύρναβο.
Το συλλαλητήριο οργάνωσαν αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιριστικές οργανώσεις της περιοχής, με κεντρικό διοργανωτή τον Αγροτικό Σύλλογο Τυρνάβου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Αστέριος Τσικριτσής, ο οποίος κάλεσε σε αγώνα ώστε να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και τα μέτρα που έρχονται με το τρίτο μνημόνιο, για τη φορολόγηση των αγροτών και τον ΟΓΑ.
Τα κυριότερα αιτήματα που διατυπώθηκαν από τους αγρότες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είναι: - Να μην φορολογηθεί το τσίπουρο. - Η κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στην αμπελοκαλλιέργεια. - Ενίσχυση των κτηνοτρόφων και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. - Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν φέτος. - Ενίσχυση των παραγωγών που ζημιώθηκε το εισόδημά τους από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Στήνουν μπλόκο και στον Ισθμό

Παναγροτικό συλλαλητήριο στον Ισθμό της Κορίνθου οργανώνουν το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι επιτροπές μπλόκων της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) από την Πελοπόννησο.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν αγροτοσυνδικαλιστές από όλη την Πελοπόννησο που συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στην Τρίπολη, όπου επίσης αποφασίστηκε οι αγρότες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που οργανώνονται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.
Στο κάλεσμα για συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται στον Ισθμό, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι, καλούνται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να πάρουν μαζικά μέρος, «στήνοντας ισχυρό μπλόκο στη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης».
Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει και τα εξής: «Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να απομονώσουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που στηρίζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - μεγαλοεπιχειρηματιών και να μπουν, μαζικά, στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την σωτηρία τους από το ξεκλήρισμα, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής ΕΕ-κυβέρνησης και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού».
Δυναμικός ξεσηκωμός στη Έδεσσα

Περισσότερα από χίλια αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν την αντιπεριφέρεια Έδεσσας την Παρασκευή το πρωί, μετά από πορεία αγροτών στο κέντρο της πόλης.

Αναλυτικά το ψήφισμα των αγροτών
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ - 6/11/2015
Διεκδικούμε:
1 . ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ» : κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες»
2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Να προσμετρώνται στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαικά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, αγορά γης, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).
Αφορολόγητο της προσωπικής και της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη.
Όχι στη φορολόγηση αποζημιώσεων. Όχι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος.
 Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου, λόγω ζημιών.
3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη – ασφαλισμένο.
4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του, την διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο (μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων), τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου.
Και οι Κοζανίτες στην Αθήνα
Μετα την συνέλευση του Αγροτικού συλλόγου Βελβεντού αποφασίστηκε η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής στην κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου "για να διεκδικήσουμε το αύριο του Αγροτικού τομέα μαζί με όλους τους αγρότες όλης της Ελλάδας.ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ. ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΌ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ. Θα παλέψουμε για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε την γη μας για εμάς και τα παιδιά μας. Ολοι στην Αθήνα.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ, όπως αναφέρουν στην σχετική τους ανακοίνωση.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου