Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε …αλλά με άσκοπη ταλαιπωρία για τους αγρότες, η προκαταβολή των ενιαίων ενισχύσεων

Ολοκληρώθηκε …αλλά με άσκοπη ταλαιπωρία για τους αγρότες, η προκαταβολή των ενιαίων ενισχύσεων Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως επιχαίρει ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. με χθεσινή ανακοίνωσή του, η πληρωμή στο καθεστώς της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2015 συνολικού ύψους 1.010.217.964,51 € που αφορά σε 564.624 παραγωγούς. Όμως τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν όσοι αγρότες έσπευσαν στα ταμεία των τραπεζών ή τα ΑΤΜ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όσοι παραγωγοί διατηρούν λογαριασμούς στην Πειραιώς τα χρήματα θα εμφανιστούν σήμερα ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες θα πρέπει να περιμένουν ως αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου.

Αυστηρή κριτική από την Ένωση Αγρινίου

Άσκοπη ταλαιπωρία για χιλιάδες αγρότες…ελέω Αποστόλου, αναφέρει η Ένωση Αγρινίου σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της και συμπληρώνει «Ο υπουργός τους έστειλε στις τράπεζες, …λεφτά όμως δεν πήραν».

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, πυρ και μανία κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι αγρότες της χώρας και όχι άδικα, αφού για πολλοστή φορά διαπιστώνουν την απύθμενη επιπολαιότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο ίδιος ο υπουργός φρόντισε από νωρίς χθες  το πρωί με δημόσιες δηλώσεις του να κατευθύνει τους παραγωγούς στα τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να πληρωθούν την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Με τα βιβλιάρια ανά χείρας, λοιπόν, οι αγρότες άρχισαν να συρρέουν στις τράπεζες, για να αποχωρήσουν ξανά άπραγοι, με σκυμμένο κεφάλι και με οργή για τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αφού εκεί τους ενημέρωναν ότι χρήματα δεν έχουν μπει και πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι νεοτέρας, μια-δυο μέρες τουλάχιστον!

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αγρινίου υπεύθυνα είχε ενημερώσει τους παραγωγούς ότι χθες δεν επρόκειτο να γίνουν οι πληρωμές, αλλά ο κ. υπουργός είχε τη φαεινή ιδέα να παίξει ξανά με τον πόνο και την αγωνία των πολιτών, όπως και προ ημερών είχε κάνει με το θέμα της ανάρτησης των προσωρινών Δικαιωμάτων, αλλά και το ποσοστό πληρωμής.

«Οι επιεικώς απαράδεκτοι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν φτάσει τους αγρότες στα όριά τους» καταλήγει η Ένωση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου