Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Σε αναβρασμό οι αγρότες, - βγαίνουν τα τρακτέρ της Θεσσαλίας στους δρόμους από την Δευτέρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητοποιησεισ αγροτωνTρακτέρ στις πλατείες των χωριών του νομού Λάρισας βγάζουν από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου αγρότες της περιοχής, μετά από απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων.
Οι αγρότες του νομού βρίσκονται σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου και αυτοί πραγματοποιούν συσκέψεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και το στήσιμο κεντρικού μπλόκου στο κόμβο της Νίκαιας.

Προβληματισμός από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία

Πάντως, τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αρκετά χωριά της επαρχίας Φαρσάλων και της Καρδίτσας δίνουν μικρή αναβολή στην έξοδο των τρακτέρ στην Εθνική Οδό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο χωριό Βασιλί Φαρσάλων από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, οι αγρότες πρότειναν να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, αναβάλλοντας κατά 3 με 4 ημέρες την “έξοδό τους”.

Άλλωστε, πολλά από τα αγροτικά μηχανήματα που θα συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας είναι ακόμη “παγωμένα”, αφού μέχρι και την Τρίτη τόσο στην επαρχία Φαρσάλων όσο και στην Καρδίτσα, χιόνιζε. Προβληματισμό προκαλεί και η πρόβλεψη για επιδείνωση του καιρού το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη.

Ως πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Καρδίτσα, στα γραφεία της ΤΕΔΚ θα γίνει σύσκεψη της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας όπου ο Βαγγέλης Μπούτας και οι αγρότες της Καρδίτσας θα εκτιμήσουν την κατάσταση.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν ικανοποιητική ως προς τη συμμετοχή και τη διάθεση των αγροτών, μετέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της ΕΟΑΝΣ Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, σήμερα στα Τρίκαλα από την Ομοσπονδία “Η Άνοιξη”, στην Αγιά από την ΕΟΑΣΝ Λάρισας και τους Αγροτικούς Συλλόγους της επαρχίας Αγιάς και το Σάββατο 21 του μηνός στη Γαλήνη Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου