Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

De minimis σε κτηνοτρόφους τάζει ο Αποστόλου

Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολουΣτοχευμένες ενισχύσεις, από de minimis ή άλλα μέτρα, σε κτηνοτρόφους για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες που ήταν αποκλεισμένες επί πολλές ημέρες λόγω του χιονιά ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε κτηνοτροφικές μονάδες της Κύμης την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου αυτήν την ώρα εκτιμώνται οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην κτηνοτροφία σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Κύμη, όπου επικράτησαν έντονα καιρικά φαινόμενα.Κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή της Κύμης Εύβοιας, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες από το χιόνι επί μέρες, επισκέφθηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και συναντήθηκε με τους κτηνοτρόφους - ιδιοκτήτες τους, αλλά και φορείς της περιοχής, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Είναι γεγονός ότι μια μερίδα κτηνοτρόφων σε περιοχές της χώρας μας, όπως η Κύμη την οποία επισκεπτόμαστε σήμερα, χτυπήθηκαν πολύ από την τελευταία κακοκαιρία με τα χιόνια και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αυτή την ώρα βρισκόμαστε στη φάση της διαπίστωσης και της εκτίμησης των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος. Όπου υπάρχει απώλεια ζωικού πληθυσμού θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από τον ΕΛΓΑ. Όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα φροντίσουμε να υποβάλλουμε φάκελο για ΠΣΕΑ. Διερευνούμε όμως και τις δυνατότητες να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση (από de minimis ή άλλα μέτρα) για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες που ήταν αποκλεισμένες  επί πολλές ημέρες.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου