Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Τα αιτήματα που κατέθεσαν πέρσι στο Μαξίμου είναι τα βασικά θέματα συζήτησης στην συνάντηση Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας με τον Δραγασάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλοκαΠυρετώδεις είναι προετοιμασίες των αγροτών ενόψει της συνάντησης της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσων συντάσσονται με αυτήν, με τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (15/02), στις 16:00, στο κτίριο της οδού Ζαλοκώστα. «Αντιλαμβανόμενοι το βεβαρημένο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, αποδεχόμαστε την πρόταση που μας έγινε να συμμετέχει στη συνάντηση που ζητάμε με την ελληνική κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρός της» επισήμανε μιλώντας στον ΑγροΤύπο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης. Και πρόσθεσε: «η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθεί είναι τα αιτήματα που κατατέθηκαν πέρσι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ουσιαστικά εμείς βρισκόμαστε στους δρόμους γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από όσα είπαμε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού». Στην συνάντηση θα παρευρεθούν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θυμίζουμε ότι στα αιτήματα που κατέθεσαν οι αγρότες πέρσι στον πρωθυπουργό περιλαμβάνονταν: η αυστηροποίηση του κατά επάγγελμα αγρότη, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής (μείωση συντελεστή ΦΠΑ, μειωμένο φόρο στο πετρέλαιο, άμεση προκήρυξη προγραμμάτων ΠΑΑ 2014-2020 κ.α.).
Το απόγευμα της Δευτέρας (12/2), η διευρυμένη πλέον συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας σε σύσκεψή της στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χαλάστρας, όρισε την αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τα κυβερνητικά στελέχη και παράλληλα καθόρισε το πλαίσιο στο οποίο θα επιχειρηθεί να κινηθεί η συζήτηση.
Οι αγρότες που συντάσσονται με την Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, θα χαράξουν εκ νέου πλάνο δράσης τους στα μπλόκα, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν κουράστηκαν να αγωνίζονται για τα αιτήματά τους, αφού «πρόκειται για την επιβίωση στον πρωτογενή τομέα και τη διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών», όπως είπαν.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, σε γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τρίτης, που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου