Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Τον Ιούνιο η προκήρυξη των νέων Σχεδίων Βελτίωσης

Αποτέλεσμα εικόνας για σχεδια βελτιωσηςΣτα μέσα Απριλίου αναμένεται η προδημοσίευση των νέων Σχεδίων Βελτίωσης, ενώ η προκήρυξή τους προγραμματίζεται για τον Ιούνιο, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ, κ. Χ. Κασίμη
Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 
Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των επαφών της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο, στην οποία ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Σοφολόγης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγούλης Χρήστος και ο Υπεύθυνος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της  Ομοσπονδίας κ. Θεοδωράτος Φώτιος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα ειδικά θέματα – προγράμματα τη αγροτικής παραγωγής.
 
Συγκεκριμένα, αντικείμενο συζήτησης με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη Χαράλαμπο ήταν τα ακόλουθα θέματα:
-Χρονοδιάγραμμα προκηρύξεων με βασική αρχή τα Σχέδια Βελτίωσης, για τα οποία, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, θα υπάρχει προδημοσίευση στα μέσα Απριλίου και τον Ιούνιο θα ακολουθήσει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος
-Επίσπευση της αξιολόγησης του προγράμματος των Νέων Αγροτών
-Μείωση Ρύπανσης από Γεωργική Δραστηριότητα (Νιτρορύπανση), η οποία θα προκηρυχθεί το προσεχές καλοκαίρι
-Πρόγραμμα Γεωργικών Συμβούλων
-Πρόγραμμα – Μέτρο Σύστασης Ομάδων Παραγωγής
-Υπογραφές γεωπόνων σε όλα τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης
 
Όπως ανακοινώνεται από την Ομοσπονδία τα θέματα και οι συζητήσεις επ’ αυτών με την ηγεσία του Υπουργείου θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και ότι σύντομα προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με το Υπουργείο και να επανέλθει στον διάλογο, όπως επιβάλλει η σπουδαιότητα των θεμάτων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου