Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Πρόβλημα με τις δηλώσεις καλλιέργειας όσο το σύστημα για μεταβιβάσεις δικαιωμάτων παραμένει κλειστό

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των μελετητών και των παραγωγών λόγω της μη ενεργοποίησης μέχρι στιγμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της διαδικασίας των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων «αυτή την ώρα η σχετική φόρμα για τις μεταβιβάσεις δεν είναι ανοιχτή, και η διαδικασία δεν είναι ενεργή». Την ίδια στιγμή αναμένεται εγκύκλιος που θα ορίζει τη διαδικασία μεταβιβάσεων, ενώ παραμένει το ερώτημα, κατά πόσο οι εμπλεκόμενοι σε μεταβίβαση παραγωγοί θα προλάβουν, όταν τελικά ενεγοποιηθεί η διαδικασία, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δήλωσης καλλιέργειας έως τις 15/5. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο για το θέμα παραχώρησε και ο Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Θ. Κούντριας.
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργοποιημένη η σχετική φόρμα στην οποία καταχωρούνται τα στοιχεία των εμπλεκόμενων στη μεταβίβαση», διευκρίνισε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΓ, κ. Δημήτρης Σοφολόγης.
Από την πλευρά του ο κ. Κούντριας, ο οποίος διατηρεί Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων στη Μαγνησία ανέφερε: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε οριστικοποιήσεις δηλώσεων καλλιέργειας από τη στιγμή που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε μεταβίβαση». Είδαμε ότι φέτος οι δηλώσεις ΟΣΔΕ ξεκίνησαν νωρίς, ωστόσο υπάρχει αυτό το εμπόδιο που είναι πολύ σημαντικό. Ακόμη δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση για το πότε θα ανοίξουν οι μεταβιβάσεις». διευκρίνισε. 
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στον ΑγροΤύπο και ο Πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, αναφερόμενος αφενός στο ενδιαφέρον που υπάρχει φέτος για μεταβιβάσεις δικαιωμάτων κυρίως από συνταξιούχους αγρότες, αφετέρου στον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις των παραγωγών για το γεγονός ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εμπρόθεσμων μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2017 είναι η 15η Μαΐου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου