Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Μέχρι 30 Ιουνίου καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου

Αποτέλεσμα εικόνας για καρτελακια βαμβακιΤιμολόγια, συμβάσεις ή καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου για ζαχαρότευτλα, σκληρό σίτο, βαμβάκι και βιομηχανική κάνναβη, καλούνται να υποβάλλουν οι παραγωγοί μέχρι τις 30 Ιουνίου, μετά την οριστικοποίηση της φετινής δήλωσης ΟΣΔΕ, στα περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική εγκύκλιο / εγχειρίδιο του Οργανισμού, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια και καταγράφει τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κάθε έτος υποχρεωτικά από τον γεωργό, μετά την οριστικοποίηση της αίτησης. Θυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της ενιαίας αίτησης για το τρέχον έτος (2017), λήγει την 15η Ιουνίου 2017, ημέρα Πέμπτη. Μέχρι αυτή την ημερομηνία μπορούν να προστεθούν ή να προσαρμοστούν στην ενιαία αίτηση ή στην αίτηση πληρωμής μεμονωμένα αγροτεμάχια ή μεμονωμένα δικαιώματα ενίσχυσης.

Οι γεωργοί που, για οποιοδήποτε λόγο, επιθυμούν να τροποποιήσουν στοιχεία των αιτήσεών τους, υποβάλλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Κέντρο Υποδοχής Δήλωσης, συνοδευόμενο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης σε ηλεκτρονική μορφή. Οι πιστοποιημένοι φορείς υλοποιούν το αίτημα και κατά το μέρος που πληρούνται οι προϋποθέσεις, πραγματοποιούν τις σχετικές τροποποιήσεις στην αίτηση.

Αναλυτικότερα ισχύουν τα εξής:

α) Δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή από τον γεωργό, έως 10.07.2017
i. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων
ii. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια σπόρων σποράς
iii. Τιμολόγιο αγοράς πιστοποιημένου σπόρου βαμβακιού ή απόδειξη λιανικής πώλησης συνοδεία βεβαίωσης του φορέα πώλησης σπόρου ανά ποικιλία και καλλιέργεια (συνημμένο Υπόδειγμα στο Παράρτημα 7) για τους γεωργούς που δεν είναι υπόχρεοι να υπόκεινται σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.)
iv. Τιμολόγια αγοράς πιστοποιημένου σπόρου βιομηχανικής κάνναβης, που κατά παρέκκλιση υποβάλλονται έως 30.06.2017

β) Δικαιολογητικά που υποβάλλονται στα αρμόδια περιφερειακά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ:

i. Καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου βιομηχανικής κάνναβης, που προσκομίζονται έως 30.06.2017

ii. Καρτέλες χρήσης πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου και βαμβακιού οι οποίες υποβάλλονται οπωσδήποτε έως τις 30.06.2017

iii. Έγγραφα που τεκμηριώνουν την περίπτωση ανωτέρας βίας των προθεσμιών που ορίζονται στα κεφάλαια 9 και 10 της παρούσης εγκυκλίου (Ανωτέρα βία και Φυσικά Περιστατικά), τα οποία χρησιμοποιούνται στο διοικητικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση μη προσκόμισης των ανωτέρω δικαιολογητικών κατά τις αναγραφόμενες ημερομηνίες, θεωρείται ότι τα εν λόγω έντυπα δεν έχουν υποβληθεί και ο γεωργός θεωρείται ότι δεν συμμορφώνεται με τους όρους επιλεξιμότητας των σχετικών καθεστώτων.

γ) Δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή για τον έλεγχο του ενεργού γεωργού σε Νομικά Πρόσωπα
i. Έντυπο Ν φορολογικού έτους 2016
ii. Έντυπο Ε3 φορολογικού έτους 2016
iii. Ισοζύγιο έτους 2016
iv. Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της εταιρείας που θα δηλώνει το ποσό των εσόδων που προέρχονται από την γεωργική δραστηριότητα της εταιρείας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια εθνική αρχή
v. Υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας που θα δηλώνει τα στοιχεία του λογιστή της, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια εθνική αρχή

Διαβάστε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για ΟΣΔΕ
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου