Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Βαγγέλης Αποστόλου: Θα αξιοποιήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα - έμφαση σε πρωτοβάθμιους συν/σμούς και ομάδες παραγωγών


Βαγγέλης Αποστόλου: Θα αξιοποιήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα - έμφαση σε πρωτοβάθμιους συν/σμούς και ομάδες παραγωγών (video)



Την επαναφορά της 13ης σύνταξης και τη ρύθμιση αγροτικών χρεών, καθώς και την αναστολή πλειστηριασμών για γη, μηχανήματα των αγροτών ανακοίνωσε από τη βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, μεταξύ άλλων. Για τους συνεταιρισμούς ανέφερε πως η νέα ηγεσία θα αξιοποιήσει το συν/κό κίνημα, αλλά θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Παράλληλα είπε πως θα δοθεί μεγάλο βάρος στους πρωτοβάθμιους συν/σμούς και στις ομάδες παραγωγών.
Αναφερθείς στις πρόσφατες ζημιές από την κακοκαιρία τόνισε πως θα αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφοι άμεσα.
 
"Θα προχωρήσουμε σε νοικοκύρεμα των οικονομικών του υπουργείου, με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ", ανέφερε ενώ είπε πως στοχεύει σε σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
 
Τα βασικά σημεία
 
Για άμεση αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής που καταστρέφεται από την κακοκαιρία έκανε λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Αναφέρθηκε επίσης και σε έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές«όπου υπάρχει ανάγκη».
 
Μετά τις επίκαιρες δηλώσεις του, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην ομιλία του στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του υπουργείου του με σωστή διαχείριση των πόρων του και διαβεβαίωσε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες, όπως και την κατάργηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ.
 
Στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση περιλαμβάνεται το μειωμένο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος και η σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ώστε αυτός να φτάσει στον μέσο όρο της ΕΕ μέχρι την καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου «που είναι και το κύριο ζητούμενο».
 
Επαναδιαβεβαίωσε για τη χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους «που είναι το σύνολο των αγροτών», καθώς και για ρύθμιση των αγροτικών χρεών. «Γη, μηχανήματα, αποθήκες, δεν θα αφήσουμε να φύγουν από τον αγροτικό χώρο» διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά.
 
«Στο κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η ίδρυση τράπεζας αγροτικού σκοπού, η ίδρυση τράπεζας γενετικού υλικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ορθή αποτύπωση των βοσκήσιμων γαιών για την ορθή και απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών πόρων. Ειδικά για την κτηνοτροφία θα υπάρξει υλοποίηση επιχειρησιακού προγράμματος με στόχο την ανανέωση του ζωικού κεφαλαίου» σημείωσε.
 
Τέλος, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας ο κ. Αποστόλου διαπίστωσε πως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε οργανωμένη εξαγωγική πολιτική και αναφέρθηκε ειδικά στη φέτα και δεσμεύτηκε να υπάρξει προβολή των αγροτοδιατροφικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
 
Δείτε ολόκληρο το βίντεο 
 https://www.youtube.com/watch?v=oPjwjJe6xCU&feature=youtu.be
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου