Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σε πανελλαδικό συντονισμό οι κτηνοτρόφοι για τα βοσκοτόπια

Σε πανελλαδικό συντονισμό οι κτηνοτρόφοι για τα βοσκοτόπιαΣε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια στις 22 Μαΐου, καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στο κείμενο παρά τις έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν και σχεδιάζουν τις συντονισμένες πλέον κινήσεις τους, προκειμένου να υπερασπιστούν το οικογενειακό τους εισόδημα, την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα να παραμείνουν στην παραγωγή.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός των ημερών όπως αναφέρει η Ένωση Αγρινίου στην ιστοσελίδα της, η οποία δηλώνει παρούσα στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης τον Οκτώβριο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως σημειώνει η Ένωση, οι παραγωγοί δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους αν συμβεί κάτι τέτοιο και η παραγωγή τη χώρας θα καταρρεύσει.

Έρχονται πληρωμές

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εκκρεμή θέματα της κτηνοτροφίας, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, θα γίνει η πληρωμή της πρόσθετης ενίσχυσης αιγοπροβάτων, το ύψος της οποίας καθορίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 22/5 με υπουργική απόφαση, η οποία έχει ως εξής:
α) 3 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της πρόσθετης ενίσχυσης
β) 4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους της συμπληρωματικής πρόσθετης ενίσχυσης
γ) 4 € ανά επιλέξιμο ζώο, για τους δικαιούχους μετακινούμενους αιγοπροβατοτρόφους.

Παράλληλα, σε επικοινωνία που είχε η Ένωση Αγρινίου με την αρμόδια αντιπρόεδρο του οργανισμού πληρωμών, πληροφορηθήκε ότι εντός του Ιουνίου θα γίνουν, επιτέλους, οι πληρωμές της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του 2012. Πολύ πιθανό είναι το προσεχές διάστημα να υπάρξουν εκταμιεύσεις για την τακτοποίηση κάποιων εκ των πολλών άλλων εκκρεμοτήτων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου