Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 25/5/2015 ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ενημέρωση που οργάνωσε ο Συνεταιρισμός μας <Θρακών Αμνός > στα μέλη του. Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Χρήστος Παρασχόυδης αρχικά ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση του Διοικητικού να προβεί σε απευθείας διάθεση στον καταναλωτή γίδινου φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος. Αρχικός στόχος είναι η τοποθέτηση ενός αυτόματου πωλητή στην Αλεξανδρούπολη . Στην συνέχεια έγινε συζήτηση με τους παραγωγούς για να βρεθεί ο τρόπος παραγωγής και διάθεσης γίδινου γάλακτος στον αυτόματο πωλητή καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά καθώς φάνηκε να υπάρχει διάθεση των παραγωγών να παράγουν γάλα και κατά τους χειμερινούς μήνες.

     Επιπλέον ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ενημέρωσε τα μέλη μας για την προσπάθεια που καταβάλετε για την αγορά ζωοτροφών σε χαμηλή τιμή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή γίνεται διάθεση έτοιμου φυράματος με 18% πρωτεΐνη έναντι 255 ευρώ παράδοση μέχρι το Διδυμότειχο. Από εκεί και κάτω  επιβαρύνεται κάτι παραπάνω λόγω μεταφορικών.

    Τέλος ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι ότι  ο Συνεταιρισμός μας μέσω της εταιρίας που είναι μέτοχος ,<ΒΑΛΚΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ & ΣΙΑ  Ο.Ε> μπορεί να κάνει τις δηλώσεις καλλιέργειας τους. Για φέτος βέβαια δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετήσουμε τους κτηνοτρόφους καθώς έληξε η προθεσμία δηλώσεις για αυτούς. Αντιθέτως για τους γεωργούς συνεχίζουμε να κάνουμε τις δηλώσεις καλλιέργειας τους και τους καλούμε να περάσουν από τα κατά τόπους γραφεία μας για περαιτέρω συζήτηση.

    Στην συνέχεια πήραν τον λόγο τα μέλη που έδωσαν το παρών. Το κυριότερο που ακουστικέ ήταν να δούμε τι μπορεί να γίνει και με την εμπορία κρέατος αν μπορεί να την αναλάβει ο συνεταιρισμός. Επί του θέματος αποφασιστικέ να γίνει για αρχή καταγραφή των ζώων και πόσων μελών είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα αμνοερίφια τους στο συνεταιρισμό.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου