Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι κτηνοτρόφοι βόρειας Ελλάδας

Για τις 29 Μαΐου μετατέθηκε η κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στην Αθήνα για τα βοσκοτόπια.
Για τις 29 Μαΐου, αντί την Τρίτη 26/05 μετατίθενται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων από τη βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα, έπειτα από σχετικό αίτημα του επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα στις απαντήσεις και λύσεις για τα αιτήματα των διαμαρτυρομένων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Δημήτρης Καμπούρης, αφού κατήγγειλε την κτηνοτροφική πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2006 μέχρι και σήμερα, τόνισε ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση της σημερινής κατανομής των βοσκοτόπων «εάν δεν αλλάξει, ολοκληρώνεται η καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας, με τις ενισχύσεις να περικόπτονται κατά 2/3».
Μεταξύ άλλων, ο ίδιος μίλησε για τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ενώ σημείωσε ότι «εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η ηπειρωτική κτηνοτροφία από τη Θεσσαλία και πάνω καταστρέφεται».
Ο κ. Καμπούρης ανέφερε ακόμη ότι η ΠΕΚ ζητά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία, ώστε όχι μόνο να επιλυθεί το ζήτημα των βοσκοτόπων, αλλά και να δημιουργηθεί εξεταστική επιτροπή για όσα αποδέχτηκε η χώρα μας το 2009 από την ΕΕ.
 Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετικήΑνακοίνωση ΠΕΚ
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου