Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εξόφληση κτηνοτρόφων ως τέλος 2015 λέει ο Αποστόλου

Μέχρι το τέλος του 2015 ευελπιστεί το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, να εξοφλήσει τις εκκρεμότητες σε κτηνοτρόφους του έτους 2014, ενώ μέχρι τον Ιούλιο θα πληρωθούν υπόλοιπα ενισχύσεων και αποζημιώσεων που αφορούν στα έτη 2008-2013.
Αυτό είπε στη βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Γραικού.
«Για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων έχει εγκριθεί συνολική πίστωση που αφορά ιδιαίτερα την εξισωτική αποζημίωση του 2014, πόσο-πίστωση εκατόν τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν –έτσι προβλέπεται- μέχρι το τέλος του 2015, ενώ παράλληλα πληρώνονται και τυχόν εκκρεμότητες των προηγούμενων χρόνων.
Το ποσό της ενίσχυσης θα καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο όπως προβλέπεται στις αποφάσεις εφαρμογής και βεβαίως, προσδιορίζεται πάντα σε σχέση με το μέγεθος της εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα με τους αξιοποιούμενους βοσκότοπους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές συνολικού ύψους 44. 000. 000 ευρώ σε πενήντα δύο χιλιάδες περίπου δικαιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. αναπληρωτής υπουργός.
Τέλος ανέφερε πως προγραμματίζεται μέχρι το φθινόπωρο να δοθούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναζωογόνηση του ζωικού πληθυσμού.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου