Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σφίγγει ο κλοιός των αγροτών προς την κυβέρνηση

Σφίγγει ο κλοιός των αγροτών προς την κυβέρνηση Τον πολιτικό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση σφίγγουν οι αγρότες, καθώς χιλιάδες ετοιμάζονται να έλθουν στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ στην Θεσσαλία εξετάζουν και τον αποκλεισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα έλθουν στην πρωτεύουσα με κάθε διαθέσιμο μέσο μεταφοράς και, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα ζητήσουν άδεια από την Αστυνομία ώστε να φέρουν στην πόλη μικρό αριθμό τρακτέρ από τα πλησιέστερα μπλόκα.

Στην πανελλαδική συνάντηση της Κυριακής στη Νίκαια, εκπρόσωποι από δεκάδες μπλόκα αποφάσισαν να «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα για τουλάχιστον δύο ημέρες – ανάλογα με τον καιρό – ενώ παράλληλα αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στη συνάντηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής την Τρίτη.

Οι δυνάμεις των αγροτών στην Αθήνα θα ενισχυθούν και από τους αγρότες του Ηρακλείου, οι οποίοι θα «αποβιβαστούν» στην πρωτεύουσα την Παρασκευή.
 
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις
 
Παράλληλα, από σήμερα Δευτέρα οι αγρότες προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων.

Ο κόμβος των Τεμπών θα είναι κλειστός έως τις 18:00 το απόγευμα, ενώ μέχρι και σήμερα θα είναι κλειστά τα Μάλγαρα. Σημειώνεται ότι οι αγρότες των Τεμπών και των Μαλγάρων δεν έλαβαν μέρος στην πανελλαδική συνάντηση στη Νίκαια, και φαίνεται να ακολουθούν εν μέρει ανεξάρτητη γραμμή από τους συναδέλφους τους.

Κλειστή παραμένει και η Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού. Κλειστά από τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και για 24 ώρες τα μπλόκα στο Κάστρο Βοιωτίας αλλά και στους παράδρομους στο Εκατοστό δέκατο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Κλειστά επ’ αόριστον είναι τα τελωνεία των Κήπων και του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματισθεί ουρές φορτηγών στα σύνορα. Κλειστό είναι και το τελωνείο της Εξοχής.

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Επ' αόριστον αποκλεισμός ισχύει και στην εθνική Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος της Νεστάνης.

Η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα μείνει κλειστή μέχρι τις 10:00 (Δευτέρα) το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου