Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τα αγροτοδικεία ξανάρχονται, τώρα στον Έβρο!

http://agrocosmos.com/wp-content/uploads/2015/06/%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%81211.jpgΜετά, τον καταρροϊκό πυρετό, την ευλογιά, τις πλημμύρες, την αδυναμία αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, την καταστρεπτική, ληστρική φορολογική αντιμετώπιση, όπως λένε οι παραγωγοί του νομού Έβρου, τώρα έρχονται και τα Αγροτοδικεία!
Στις 30 Ιουνίου 2015 καλούνται ως κατηγορούμενοι 6 παραγωγοί, για ν” απολογηθούν για την πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ στην Αλεξανδρούπολη ,στην πορεία αυτήν συμμετείχαν αγρότες , κτηνοτρόφοι , πολίτες και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής.
Όπως τονίζουν, οι παραγωγοί του Έβρου «παρόλο πού καταθέσαμε μόνοι μας τα ονόματα όλων όσων συμμετείχαμε στην πορεία έγινε δίωξη σε 6 άτομα» και τονίζουν πως «όλος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος είναι ενωμένος» κι ο αγώνας για τη δικαίωση των «6» είναι ζήτημα αρχής και τιμής όλων.
«Πραγματικά είναι λυπηρό να βλέπεις οικογενειάρχες , ανθρώπους που αγωνίζονται μέσα σε άσχημες συνθήκες να παράγουν τροφή και πλούτο για της οικογένειες τους και την πατρίδα τους να βρίσκονται κατηγορούμενοι από την πολιτεία γιατί έκαναν το αυτονόητο, διεκδίκησαν με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα τους. Γνωρίζοντας ότι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι και όλοι οι συμπολίτες μας έχουν υποστεί της συνέπειες της κρίσης είχαμε και έχουμε πάντα ως πρωταρχικό στόχο και σκοπό με της κινητοποιήσεις μας να μην πλήξουμε, και να μην ταλαιπωρήσουμε κανέναν συμπολίτη μας , και μάλιστα για να το πετύχουμε ήμασταν πάντα σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Έβρου και καλεί τους αγρότες της περιοχής να έρθουν για συμπαράσταση στο δικαστήριο.
«Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα μας φιμώσουν η θα μας φοβίσουν με τα δικαστήρια είναι γελασμένοι, αντιθέτως τους λέμε ότι μας δυναμώνουν και μας συσπειρώνουν ακόμη πιο πολύ και ότι πολύ σύντομα θα μας ξαναβρούν και θα μας ξαναδούν στους αγώνες που κάνουμε για να έχουμε εμείς τα παιδιά μας και η χωρά μας ένα καλύτερο αύριο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους παραγωγοί του Έβρου.
Οι αγρότες της περιοχής, όπως είχαμε γράψει και τις προηγούμενες μέρες στον Αγρόκοσμο, είναι πραγματικά σε δεινή θέση. «Για πολλοστή φορά καλούμαστε ν΄ απολογηθούμε στα δικαστήρια και να έρθουμε αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη γιατί το μόνο που κάναμε είναι ν΄ αγωνιζόμαστε νόμιμα για ένα καλύτερο αύριο για μας και τις οικογένειές μας. Είμαστε σ΄ έναν ακριτικό νομό που έχει πληγεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια και πρέπει κάποια στιγμή η πολιτεία να κοιτάξει σοβαρά το αγροτικό ζήτημα, χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουμε στους δρόμους για τ΄ αυτονόητα», επισημαίνει στον «Αγρόκοσμο», ο αγροτοσυνδικαλιστής, Κώστας Αλεξανδρής.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου