Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Τα' σπασαν κτηνοτρόφοι- έμποροι για την τιμή του οβελία

Τα' σπασαν κτηνοτρόφοι- έμποροι για την τιμή του οβελίαΜε τα χέρια άδεια έφυγαν έμποροι και κτηνοτρόφοι από το παζάρι της Δράμας, αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στην τιμή, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Παναγιώτης Λειβαδίτης.
«Οι έμποροι φάνηκε ότι δεν προτίθενται να αγοράσουν σε τιμή άνω των 6 ευρώ/κιλό, ενώ εμείς οι κτηνοτρόφοι για ηθικούς κυρίως λόγους δεν πουλάμε κάτω των 7 ευρώ/κιλό», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «ακόμα σε αυτήν την τιμή βγαίνουμε ζημιωμένοι, αφού το κόστος παραγωγής διαμορφώνεται στα 8 ευρώ/κιλό».
Παράλληλα, επανέλαβε πως «πρέπει επιτέλους έμποροι και κρεοπώλες να αποφασίσουν ότι πρέπει να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους» και πρόσθεσε, ότι «σε όποια τιμή κι αν έχουμε πουλήσει εμείς οι κτηνοτρόφοι ποτέ δεν είδαμε στην αγορά αμνοερίφιο στην τιμή κάτω των 10 ευρώ/κιλό στην καλή των περιπτώσεων».
Τώρα η τιμή του οβελία για το πασχαλινό τραπέζι θα κριθεί στις κατ' ιδίαν συναντήσεις των εμπόρων με τους κτηνοτρόφους και στο πλαίσιο αυτό κ. Λειβαδίτης κάλεσε τους συναδέλφους του να μην διαπαραγματευτούν «την αξιοπρέπειά τους».
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η φετινή παραγωγή αμνοεριφίων εκτιμάται μειωμένη σε ποσοστό άνω του 40%, αφού λόγω του καταρροϊκού πυρετού έχει χαθεί μεγάλος αριθμός ζώων, ενώ αυξημένες καταγράφηκαν και οι εξαγωγές στην Ιταλία, λόγω του Καθολικού Πάσχα.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου