Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση Ολάντ σώζει την κτηνοτροφία της Γαλλίας

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για στήριξη εγχώριου ζωικού και γαλακτοκομικού τομέα, ανακοίνωσε στις 21 Ιουλίου.
Η ανακοίνωση αυτή του προέδρου της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, συνέπεσε με τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων των Γάλλων κτηνοτρόφων στα βορειοδυτικά της Γαλλίας, που πίεσαν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης με αφορμή τα πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους τους από τους λιανεμπόρους και τη μεταποιητική βιομηχανία.

Ειδικότερα, στη Γαλλία οι περισσότερες κτηνοτροφικές φάρμες βρίσκονται σε κίνδυνο χρεωκοπίας. Αιτία η ασθενική κινεζική ζήτηση και τα φθηνότερα εισαγόμενα ζωικά προϊόντα από άλλες χώρες, που πιέζουν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των προϊόντων τους.

«Αύριο το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις. Πέραν από το ζήτημα της διανομής και των τιμών, ζήτησα να υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους Γάλλους κτηνοτρόφους και τους γαλακτοπαραγωγούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες και απλά έμεινε στο ότι θα ληφθούν «δομικά μέτρα».

Ο υπουργός γεωργίας της χώρας, Στεφάν Λε Φολ απέρριψε τις προτάσεις ότι η ενοποίηση του τομέα της εγχώριας κτηνοτροφίας ήταν υποχρεωμένη να δημιουργήσει μεγαλύτερες βιομηχανικές μεγέθους μονάδες. «Δεν πιστεύω σε αυτό το μοντέλο», είπε σε Γάλλους δημοσιογράφους.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου