Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια. Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχειρεί το Υπουργείο

Κινητοποιήσεις και κάθοδο στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια. Να κατευνάσει τα πνεύματα επιχειρεί το ΥπουργείοTην απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, έλαβαν ομόφωνα oι συμμετέχοντες αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στην σύσκεψη της Κυριακής η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεών τους όπως και το περιεχόμενό τους, θα καθοριστεί ωστόσο το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Στη χθεσινή σύσκεψη μετείχαν αγρότες από τις Σέρρες, την Δράμα, την Κοζάνη, την Κατερίνη, την Θεσπρωτία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική και την Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός τόπος η αγανάκτηση όλων για τα επερχόμενα μέτρα αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να μην εφαρμοστούν.
Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον κ. Βαγγέλη Αποστόλου θα έχουν την Τετάρτη 14/10 εκπρόσωποι των οργανώσεων και των συλλόγων της Πρωτοβουλίας Αγροτών Ελλάδας, ανάμεσά τους και οι οργανώσεις της Ημαθίας.
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα. Με δηλώσεις του μάλιστα σε πολιτική εφημερίδα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι ακόμα δεν έχουν νομοθετηθεί οι επιβαρύνσεις οπότε όλα ακόμα είναι ανοικτά και μαχητά για τη φορολογία των αγροτών. Είναι γεγονός ότι το βάρος που καλείται να σηκώσει ο αγροτικός τομέας με τη νέα συμφωνία είναι πράγματι δυσανάλογο και δυσβάστακτο, ειδικά στα φορολογικά. Ωστόσο οι φορολογικές επιβαρύνσεις δεν έχουν νομοθετηθεί. Όλα είναι ανοικτά και όλα είναι μαχητά» τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
«Όχι, δεν είναι λογικό να φορολογείται ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Δεν ισχυρίζομαι ότι το θέμα έληξε. Θα έχουμε πάλι σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε ευτυχή κατάληξη» υπογραμμίζει.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου