Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Στην καταβολή 90% της ενιαίας ενίσχυσης αρχές Δεκεμβρίου και εξόφληση του υπόλοιπου 10% τον Φεβρουάριο, προσανατολίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για OPEKEPEΌπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης, μετά τις 10 Νοεμβρίου και αφού έχει δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα ανακοινωθούν τα προσωρινά δικαιώματα για να ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων και στη συνέχεια η έκδοση των οριστικών.

Έτσι, αντί της πληρωμής στα τέλη Νοεμβρίου προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, προκρίνεται η καταβολή στις αρχές Δεκεμβρίου του 90% της εκκαθάρισης και η εξόφληση τον Φεβρουάριο, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι από τον κανονισμό.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις εκκρεμότητες πληρωμών από το 2012 για την εξισωτική αποζημίωση και τη βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αποπληρωθούν εντός Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, αυτό είναι το βασικό «σχέδιο επί χάρτου» πάνω στο οποίο προετοιμάζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της φετινής βασικής επιδότησης. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου