Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τι είναι ο «Συνήγορος του αγρότη» και γιατί είναι αναγκαίος

trakter123Προσφυγές για όλα όσα είναι παράνομα, δηλώνει ο πρόεδρος του κόμματος, κτηνοτρόφος από τον Έβρο Βάκης Τσιομπανίδης.
Ο Συνήγορος του Αγρότη κατέθεσε 3 αναφορές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις παράνομες  κατασχέσεις επιδοτήσεων, για την προσπάθεια φορολόγησης των επιδοτήσεων, καθώς και τη μη καταβολή των χρημάτων βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας Ρεπορτάζ Δήμος Μπακιρτζάκης Ανάγκη της εποχής, αλλά και των αγροτών και κτηνοτρόφων, να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, αποτελεί ο «Συνήγορος του αγρότη». Το αγροτικό-κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία. Τον στόχο αυτής της πρωτοβουλίας περιέγραψε στον «Χ» ο κτηνοτρόφος από τον Έβρο, πρόεδρος του κόμματος Βάκης Τσιομπανίδης «τους «κυνηγάμε» νομικά, με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αναφορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα προσφύγουμε για όλα όσα είναι παράνομα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Καταστρατηγούν τους νόμους της χώρας, το Σύνταγμα και τους ευρωπαϊκούς νόμους». Οι πρώτες δράσεις του Συνηγόρου του Αγρότη ήδη εστιάζουν στην ενιαία ενίσχυση, που έλαβαν πρόσφατα οι αγρότες, με την περιορισμένη καταβολή της να προκαλεί αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο. Για κακή επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, μια δημιουργική απάτη, έκανε λόγο ο κ. Τσιομπανίδης, επισημαίνοντας πως «ενώ υποστήριξαν ότι ήταν το 90% της βασικής ενίσχυσης, στην ουσία ήταν το 42% της ενιαίας. Για να δείξουν ότι δίνουν λεφτά έλεγαν το 90% αλλά στην ουσία απλώς εξαγρίωσαν τον κόσμο ακόμη περισσότερο. Όταν περιθωριοποιείς την Ελλάδα και την χωρίζεις στα τρία, πληρώνοντας με διαφορετική τιμή το ένα τρίτο των παραγωγών στη χώρα… Αυτό κανένας δε μπορεί να το καταλάβει. Μου έστειλε ένα μήνυμα η πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο οποίο έλεγε πως νεοεισερχόμενος κτηνοτρόφος με 450 κτηνοτροφικές μονάδες, δηλαδή αγελάδες, παίρνει επιδότηση 4.000 ευρώ, βάσει της νέας ΚΑΠ, και παλιός κτηνοτρόφος με 8 αγελάδες παίρνει 88.000 ευρώ, και υπάρχουν και άλλα παραδείγματα». Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόμματος «έχουμε ξεκινήσει μαζικές αγωγές για τα νέα δικαιώματα, ήδη «τρέχουμε» τις κατασχέσεις των επιδοτήσεων που είναι παράνομο».
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ
Σε σχετική ανακοίνωση περιγράφονται οι πρώτες κινήσεις: ««Συνήγορος του αγρότη σε συνεργασία με το αγροτικό-κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) θα κινηθούν νομικά κατά της τερατώδους διανομής δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ 2015-2020. Ανισότητες, αδικίες, παράνομες περιφερειοποιήσεις, παραλογισμοί, λάθη και ευτράπελα χαρακτηρίζουν την νέα διανομή των δικαιωμάτων. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της παραδέχεται ευθαρσώς πως έχουν γίνει σωρεία λαθών και αδικιών που όμως δεν ευθύνονται αυτοί αλλά πιο προηγούμενοι. Ο συνήγορος του αγρότη έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα κατά των παράνομων κατασχέσεων επιδοτήσεων από τράπεζες και οφειλές προς το δημόσιο. Κατέθεσε 3 αναφορές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τις παράνομες κατασχέσεις επιδοτήσεων, για την προσπάθεια φορολόγησης των επιδοτήσεων, καθώς και την μη καταβολή των χρημάτων βιολογικής κτηνοτροφίας και βιολογικής γεωργίας. Δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον αγροτικό κόσμο από τις αδικίες και τις παραβιάσεις συντάγματος και ευρωπαϊκής-εθνικής νομοθεσίας από τις κυβερνήσεις στα πλαίσια εισπρακτικής-φοροληστρικής πολιτικής. Όποιος έχει προβλήματα με την νέα κατανομή δικαιωμάτων, μη καταβολή επιδοτήσεων, μη έκδοση προσωρινών δικαιωμάτων, λιγότερα δικαιώματα από αυτά που έπρεπε να έχει πάρει επικοινωνεί με τον συνήγορο του αγρότη στα τηλέφωνα: 2310550065, 2421025076 fax 2310551781, 6941540560 6943077470 πρόεδρος ΑΚΚΕΛ e-mail gialidi@gmail.com». Ο «Συνήγορος του αγρότη» δημιουργείται στον απόηχο των σοβαρών αντιδράσεων που έλαβαν πρόσφατα στον Έβρο, όταν αγρότες και κτηνοτρόφοι προπηλάκισαν τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη, στην έναρξη του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών. Πεπεισμένος ότι κάθε δράση έχει και αντίδραση ο κ. Τσιομπανίδης σημείωσε πως «δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από κανένα. Όταν αυτοί ακολουθούν αντί-αγροτική πολιτική, σίγουρα θα υποστούν τις συνέπειες της αντίδρασης των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δυστυχώς, αν θα περάσει και το νέο φορολογικό, εμείς τους έχουμε προειδοποιήσει ότι είναι ανεπιθύμητοι στην επαρχία. Μην τολμήσουν να έρθουν στα χωριά μας. Και δεν είναι μόνο στον Έβρο, αλλά από την Κρήτη ως εδώ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τόσο καιρό φωνάζαμε ότι πεινούν τα κοπάδια μας, τώρα πεινούν και οι οικογένειές μας. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι. Δεν θα καθόμαστε να τους χαϊδεύουμε τα «αφτιά». Διευκρίνισε ότι «δεν ζητάμε να μην φορολογούμαστε, απλώς ζητάμε να φορολογούμαστε όπως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας». Με το φορολογικό των αγροτών να έχει μεταφερθεί για τη νέα χρονιά από την κυβέρνηση, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη σχεδιάζουν κινητοποιήσεις, σε τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου