Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μέχρι το μεσημέρι τα τρακτέρ στη Νίκαια, αυξάνονται οι δυνάμεις στα Τέμπη

Μέχρι το μεσημέρι τα τρακτέρ στη Νίκαια, αυξάνονται οι δυνάμεις στα ΤέμπηΤο σύνθημα για την μεγάλη «έξοδο» και συγκέντρωση των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας δόθηκε, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο συνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας. Η χθεσινή χιονόπτωση είχε αφήσει ένα ερωτηματικό σχετικά με το πότε θα κινηθούν μαζικά οι αγρότες προς ένα από τα μεγαλύτερα μπλόκα πανελλαδικά, ωστόσο όπως είπε ο κ. Μπούτας ήδη τα τρακτέρ έχουν ξεκινήσει να κατευθύνονται από τα χωριά προς το σημείο όπου θα στηθεί το μπλόκο. Η κινητοποίηση είναι μαζική και όπως μας είπε ο ίδιος μέχρι το μεσημέρι θα έχει φανεί πόσο μεγάλη θα είναι η δύναμη που θα «στρατοπεδεύσει στο σημείο».Τρακτέρ μαζεύονται και στα Τέμπη, παρά τη χιονόπτωση που δυσκόλεψε χθες για ορισμένους την μετακίνηση.
Σε ερώτηση του ΑγροΤύπου σχετικά με το εάν ο αριθμός των τρακτέρ που αναμένεται να συγκεντρωθούν στη Νίκαια θα είναι πάνω από χίλια ο κ. Μπούτας ανέφερε ότι «Μέχρι τη μία με δύο το μεσημέρι θα ξέρουμε πόσοι θα είμαστε».
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται, θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων (τρακτέρ) εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.
Αυξάνονται οι δυνάμεις στα Τέμπη, κοινή συμπότευση με τα μεγάλα μπλόκα
Για την κινητοποίηση στο μπλόκο  των Τεμπών μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος. Προγραμματίζουμε την Παρασκευή να γίνει ένας συντονισμός με τα άλλα μπλόκα που θα γίνουν σήμερα και την Παρασκευή ώστε να υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση. «Αυτή την στιγμή βρίσκονται κοντά στα 1000 τρακτέρ, ωστόσο ο αριθμός θα αυξηθεί δεδομένης και της χιονόπτωσης που επικρατούσε χθες και δυσκόλευε την μετακίνηση, γι' αυτό και αργήσαμε να μπούμε...πιστεύουμε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν φτάσει όλα τα μηχανήματα με οποιονδήποτε τρόπο. Συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα με την Ομοσπονδία των κτηνοτρόφων», συμπλήρωσε ο κ. Σιδερόπουλος.
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου