Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Νέο μέτωπο στη Λίμνη από τους Λάκωνες

Νέο μπλόκο – το δεύτερο- ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη η κίνηση των τρακτέρ προς το σημείο του μπλόκου γίνονται εργασίες διευθέτησης του χώρου στην περιοχή της Λίμνης για να τα υποδεχτούν.
«Θα μείνουμε στο μπλόκο και δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε την εθνική οδό προς το παρόν, γιατί δεν στοχεύουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους επαγγελματίες. Μήνυμα στην κυβέρνηση και έξω θέλουμε να στείλουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε τον αφανισμό μας και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων» υπογράμμισε ο ίδιος.
Το κάλεσμα
Στο κάλεσμα συμμετοχής για δημιουργία του δεύτερου μπλόκου στη Λακωνία, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης επισημαίνει ότι μετά από τις άκαρπες συζητήσεις και συναντήσεις με τους υπεύθυνους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, η μόνη διέξοδός μας πλέον είναι κάθε ημέρα να εντείνουμε όλο και περισσότερο τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες. Καιρός να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους. «Ήρθε η ώρα. Αν όχι τώρα, πότε;».
Το μπλόκο στη γέφυρα Ματζαβράκου
Σημειωτέον ότι, παρά την έντονη βροχόπτωση στη Λακωνία, αγρότες με δύναμη 50 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί κι έχουν δημιουργήσει μπλόκο από τις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας Ματζαβράκου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη Λακωνίας, ουσιαστικά στην καρδιά του λακωνικού κάμπου.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος ανέφερε ότι τον αγώνα των αγροτών δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες γιατί στην περιοχή δεν υπάρχουν μεγάλα τρακτέρ με καμπίνα ώστε να μετακινηθούν από τα χωριά στο μπλόκο, εκτίμησε ωστόσο ότι θα δυναμώσει το μπλόκο τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Αναγνωστάκος σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος της Λακωνίας στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις και σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το πρωί στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «από εδώ και πέρα τέτοια θα έχουμε. Ο κ. Αποστόλου πριν από τρία χρόνια ήταν μαζί μας με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κι έλεγαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας, τώρα όμως είναι απέναντί μας και φέρνουν μέτρα που θα διαλύσουν τον αγροτικό τομέα».
Ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ότι οι αγρότες δεν έχουν στόχο να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο ούτε να δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές και επεσήμανε ότι «θέλουμε όλη την κοινωνία μαζί μας. Ζούμε σε μια περιοχή καθαρά παραγωγική, αγροτική: αν δεν πάμε καλά εμείς, όλοι θα πάνε άσχημα, δεν θα κινηθεί η αγορά».
«Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα και τα χρώματα» ο κ. Αναγνωστάκος και προσέθεσε: «Δεν θέλουμε χτυπήματα στην πλάτη από βουλευτές», σημειώνοντας πως «όταν είναι στην αντιπολίτευση δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα κι όταν γίνονται κυβέρνηση ξεχνάνε τις υποσχέσεις».
Στο μεταξύ στις 11.00 το πρωί μικρή ομάδα αγροτών της ΠΑΣΥ, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας στην Σπάρτη, ενημερώνοντας αγρότες και υπαλλήλους και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου