Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνωστισμός στα σκαλιά του Μαξίμου με χαμηλές προσδοκίες η συνάντηση

Οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα της συνάντησης, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, δεν μπορούν να θεωρούνται αξιόλογες.Όσοι χώρεσαν έχουν μπει στη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Οι τελευταίοι που πρόβαλαν αντιρρήσεις για τη σύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας ήταν, με βάση το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού, οι οποίοι ζητούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή διεύρυνση του καταλόγου των συμμετεχόντων, προκειμένου να ξεπερασθούν ακόμα και οι εντός της κίνησής τους διαφωνίες.Μ’ αυτά τα δεδομένα, οι προσδοκίες σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της συνάντησης, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, δεν μπορούν να θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόλογες, εκτός κι αν τα περιθώρια υποχώρησης από την πλευρά της κυβέρνησης αποδειχθούν… αφοπλιστικά.
Δεκτή αύξηση ασφαλιστικών εισφορών αρκεί να μην συνδέονται με το εισόδημα
Με επεξεργασμένη πρόταση για αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από τα έσοδα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να γίνει δεκτή μια αύξηση της προβλεπόμενης σήμερα δαπάνης για την ασφάλιση, προσέρχονται στο διάλογο με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να συμμετέχουν τελικά στη συνάντηση του Μαξίμου 19 εκπρόσωποι αγροτών, εκ των οποίων 11 από τον άξονα Τέμπη – Μικροθήβες, 5 από το πανελλαδικό (νεολαίοι 2008) και 3 από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν:
Καλογιάννης
Τσιοτίνας
Δημητρίου
Ζαφειρόπουλος
Τσίρκας
Σόρκος
Τσίλιας
Παπαδάκης
Τοπάλης
Ξυραδάκης
Ευαγγελόπουλος
Σίργας
Μιχαηλίδης Βαγγέλης
Μητσιούδης
Τσώνης
Δημητριάδης
Καλογιάννης
Πονερίδης
Γκόντιας
Με όλα τα θέματα ανοιχτά και χωρίς τη δέουσα προετοιμασία ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου) στο Μαξίμου η πρώτη φάση του διαβούλευσης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών.

Με βέβαιη τη συμμετοχή του Πανελλαδικού, μέλη του οποίου συνεδριάζουν αυτή την ώρα για τον ορισμό των εκπροσώπων που θα παραβρεθούν στη συνάντηση και με δεδομένη τη συμμετοχή του άξονα Μικροθήβες – Τέμπη, τα στελέχη του οποίου βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, αυτό το οποίο μοιάζει με κινούμενη άμμο, είναι η βάση πάνω στην οποία θα γίνει η συζήτηση.
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταφέρει αυτό το οποίο από την αρχή επεδίωκε, δηλαδή να δημιουργήσει ρήγματα στις τάξεις των αγροτών και να εμφανίζει τους εκπροσώπους του διαφωνούντες την ώρα που εκείνη βελτιώνει τις προτάσεις της.
Σημειωτέον ότι από τις δύο γραμμές που θα κυριαρχήσουν από πλευράς αγροτών στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου, μια τρίτη γραμμή είναι αυτή του μπλόκου της Νίκαιας που ζητάει ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, θέση με την οποία δεν είναι βέβαιο ότι συντάσσονται τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που επιμένουν στη σκληρή γραμμή και αρνούνται, όπως λένε, έναν προσχηματικό διάλογο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκεται η αλήθεια και που η μπλόφα. Από την άλλη πλευρά, οι θέσεις που μέχρι στιγμής εμφανίζονται ως αποφάσεις της χθεσινοβραδυνής κυβερνητικής σύσκεψης στο Μαξίμου, τουλάχιστον για το ασφαλιστικό, δεν δείχνουν να γεφυρώνουν το χάσμα με τους αγρότες και απλώς περιπλέκουν την κατάσταση. 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου