Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Κάθοδος της Νίκαιας στην Αθήνα, αύριο αποφασίζει η Πανελλήνια Συντονιστική

Κάθοδος της Νίκαιας στην Αθήνα, αύριο αποφασίζει η Πανελλήνια ΣυντονιστικήΝα μεταφέρει τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, με κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα αποφάσισε το μπλόκο της Νίκαιας στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με την απόφαση, την ερχόμενη Παρασκευή οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία και θα εγκατασταθούν στο Σύνταγμα για τουλάχιστον δύο ημέρες. Με τον κ. Τάκη Πεβερέτο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, επικοινώνησε ο ΑγροΤύπος. Όπως είπε ο κ. Πεβερέτος οι κινήσεις της Συντονιστικής θα αποφασιστούν αύριο το μεσημέρι στην συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη. Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη έως τις 3 το μεσημέρι, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν το βράδυ σχετικά με τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.
Κάθοδο στην Αθήνα ανήγγειλε το μπλόκο της Νίκαιας, απέχουν από την πρόσκληση της κυβέρνησης για συζήτηση
Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή και άρνηση συμμετοχής για συζήτηση με την κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη (9/1) αποφάσισε την Κυριακή το μπλόκο της Νίκαιας. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου με τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες 7/1:
Τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαμε στην Πανελλαδική σύσκεψη που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 και συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας εκφράζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την  ικανοποίηση  των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Μετά από  διεξοδική  συζήτηση,  συμφωνήσαμε να  προβάλουμε και διεκδικούμε:
1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας  από το πρώτο ευρώ  που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα  τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος.  Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
 Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας - κι ενώ τα  μπλόκα  θα παραμένουν, θα ενισχύονται και θα στήνονται κι άλλα όπου χρειαστεί -  η σύσκεψη αποφάσισε:
1. Να προχωρήσουμε, από αύριο Δευτέρα, σε παραπέρα κλιμάκωση του συντονισμένου πανελλαδικά κλεισίματος δρόμων, τελωνείων, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ
2. Να μην συμμετάσχει κανένας εκπρόσωπος μπλόκου στην σύσκεψη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία καλεί για την Τρίτη 9 Φλεβάρη, η κυβέρνηση, με στόχο να μας βάλει σ’ ένας «διάλογο - απάτη» που δεν θα οδηγεί στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
3. Να πραγματοποιηθεί μεγάλο πανελλαδικό – παναγροτικό συλλαλητήριο με κάθοδο στην Αθήνα κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Να παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική για να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους αυτοαπασχολούμενους. Και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
 Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου θα συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, θα επισκεφτεί μαζικούς φορείς της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
Αγωνιζόμαστε, με νύχια και με δόντια για να μην μας πάρουν  τα χωράφια και τα ζώα μας. Για να μπορούμε να παράγουμε και από το μόχθο μας, να ζουν  με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.
 Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει  η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή: αύριο η συνέλευση και οι αποφάσεις
«Έχουμε ένα συγκεκριμένο συντονιστικό όργανο το οποίο ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις στις 14 Ιανουαρίου και αύριο θα συνέλθει στην Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη στην Νίκαια και σε σχέση με το τι γίνεται με τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μας. Όσον αφορά το κλείσιμο των δρόμων η θέση μας είναι ότι τα μπλόκα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες ώρες που θα κλείνουν και που θα ανοίγουν για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Δεν τα έχουμε με τον κόσμο, ίσα ίσα τον θέλουμε μαζί μας. Το πρόβλημά μας είναι με την κυβέρνηση, τα μέτρα που έχει εξαγγείλει για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής»
Το βράδυ συνεδριάζουν τα Τέμπη, κλειστά μέχρι τις 3 το μεσημέρι
«Τα Τέμπη είναι κλειστά από χθες το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστά έως τις 3 το μεσημέρι», δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου κ. Χρήστος Σιδερόπουλος προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για προσέλευση στην συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Σχετικά με την απόφαση της Νίκαιας για κάθοδο στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή ο κ. Σιδερόπουλος εξέφρασε την επιφύλαξή του δηλώνοντας ότι: «για την απόφαση της Νίκαιας υπάρχει προβληματισμός. Η Παρασκευή θα είναι μισή ημέρα, οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές και θα χρειαστεί και παραμονή στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου