Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

O πρόεδρος του Συνεταιρησμου μας Χρήστος Παρασχούδης για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών που ανακοίνωσε ο κ Αποστόλου


Την Ενημέρωση για πληρωμές καταρροϊκού, υπολοίπων Εξισωτικής και Ενιαίας 2013 και 2014 καθώς και βιολογικά ζητούν οι κτηνοτρόφοι αφού δεν έγινε κανένας λόγος περι αυτών από τον κ Αποστόλου στο χρονοδιάγραμμα πληρωμων που ανακοίνωσε.

Για τον λόγο αυτό μίλησε ο πρόεδρος του Συνεταιρησμου μας Χρήστος Παρασχούδης στον αγρότυπο και αναφέρει  :«χθες, 5/3, ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και ανέφερε ότι για τον καταρροϊκό πυρετό θα καταβληθούν 13 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να αναφέρει το ποσό της αποζημίωσης ανά ζώο. Τα 13 αυτά εκατ. ευρώ υποθέτουμε ότι είναι μέρος των 16 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ο πρώην Υπουργός κ. Γ. Καρασμάνης τον Νοέμβριο του 2014».
 
Και προσθέτει: «Το χειρότερο όμως όλων για τον κλάδος μας είναι το γεγονός ότι στον σχεδιασμό για τις πληρωμές που ανακοινώθηκαν δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά στην κτηνοτροφία. Παρόλα αυτά, εκκρεμούν πληρωμές που αφορούν υπόλοιπα της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013 και 2014 (πολλοί δεν έχουν πληρωθεί καθόλου), υπόλοιπα της Ενιαίας Ενίσχυσης και φυσικά η Βιολογική Κτηνοτροφία για την οποία δεν έχει πληρωθεί ούτε η πρώτη δόση και η πενταετία λήγει του χρόνου τον Μάιο.
 Επι του θέματος τοποθετήθηκαν στον Αγρότυπο και ο κ. Νίκος Δημόπουλος, Προέδρος των Κτηνοτρόφων Καβάλας,ο κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ),καθως και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), κ. Δημήτρης Καμπούρης.

Για να δείτε αναλυτικά τη δήλωσαν πατήστεΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου