Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δεν αποκλείουν μπλόκα στις εθνικές οι αγρότες Μακεδονίας-Θράκης

Στη χάραξη της στρατηγικής, που θα ακολουθήσουν εφεξής, ως προς το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, στις οποίες σκοπεύουν να προβούν για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, θα προχωρήσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνάντηση – συζήτηση που θα έχει το συντονιστικό τους όργανο, το βράδυ της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου στη Ξάνθη.
Έχοντας, πλέον, πλήρη εικόνα για το ποιές διαθέσεις υπάρχουν στα χωριά της περιφέρειας, όσον αφορά στο αγωνιστικό τους πνεύμα, μετά τις ενημερωτικές γενικές συνελεύσεις που οργανώθηκαν  την περασμένη βδομάδα, έως και χθες Κυριακή, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής θα λάβουν σήμερα τις οριστικές τους αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.
Όπως επισήμανε στο Agronews ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκος Δημόπουλος, ο κόσμος στα χωριά είναι ανάστατος και όλοι τους έχουνε αποφασίσει υπέρ των κινητοποιήσεων, οι οποίες στην αρχή θα είναι πιο ήπιες, αλλά θα κορυφωθούν όταν στη βουλή θα συζητείται το νομοσχέδιο με το φορολογικό των αγροτών. Θυμίζουμε ότι οι αγρότες απ΄ όλη τη χώρα σκοπεύουν εκείνες τις ημέρες να συγκεντρωθούν στο χώρο έξω από το κοινοβούλιο, στην πλατεία Συντάγματος.
Μέχρι τότε οι εκπρόσωποι των αγροτών σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς να αποκλεισθεί η έναρξη των κινητοποιήσεών τους πριν τη διαμαρτυρία στην Αθήνα. «Μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο στην βουλή και ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν νομίζω να πάμε σε κλείσιμο δρόμων», εκτίμησε ο κ. Δημόπουλος, προσθέτοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι προθέσεις της κυβέρνησης γίνουν νόμος, οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με κάθε μορφή αγώνα, ακόμη και με αποκλεισμούς των εθνικών οδών.
«Σήμερα θα γίνει ένας απολογισμός για το πόσοι αγρότες και σύλλογοι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,  και θα αποφασισθεί ίσως μια πρώτη κινητοποίηση που δεν αποκλείεται να γίνει στην Κομοτηνή. Στη συνέχεια θα υπάρξει συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους αγρότες από τη χώρα, για τη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, όταν το νομοσχέδιο για τα φορολογικά των αγροτών θα συζητιέται στο κοινοβούλιο», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος και θύμισε πως την Παρασκευή το βράδυ είχαν γενική συνέλευση στον Αμυγδαλεώνα οι Κτηνοτρόφοι του νομού κι έδωσαν  τη συγκατάθεσή τους στην έναρξη κινητοποιήσεων, ενώ την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου γενική συνέλευση είχαν και οι αγρότες του Δήμου Καβάλας, οι οποίοι επίσης συμφώνησαν να μετάσχουν στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.
Σε ενημέρωση και προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεών τους, «ενάντια στα μέτρα που μας ισοπεδώνουν», καλεί την ερχόμενη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ο Αγροτικός Σύλλογος Βεροίας. Η συνάντηση όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάσος Χαλκίδης, θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Μακροχωρίου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου