Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κυβερνητική ρύθμιση ώστε να μη διωχθούν ποινικά οι αγρότες για τα μπλόκα


Κυβερνητική ρύθμιση ώστε να μη διωχθούν ποινικά οι αγρότες για τα μπλόκαΆμεσα ρύθμιση για μη διωχθούν ποινικά οι αγρότες για το πλημμέλημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Η κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση «θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα».

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών ώστε να διερευνηθεί αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ωστόσο τόσο κυβερνητικές πηγές, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχαν πάρει αποστάσεις από την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή είχε τονίζει πως σέβεται την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αναγνωρίζει πως το κίνητρο είναι η διατήρηση της έννομης τάξης, ωστόσο επισήμανε πως η κυβέρνηση, από την πλευρά της, παραμένει προσηλωμένη στη θέση της για διάλογο, τον οποίο και αναγνωρίζει ως μόνο δρόμο για την εξεύρεση λύσεων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου