Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Διευρύνονται και εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, παρά το μούδιασμα των πρώτων ημερών

Αποτέλεσμα εικόνας για κινητοποιησεις κτηνοτροφοιΟι κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν κατόπιν συνέλευσης, τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις, από το βράδυ της Κυριακής. Πάντως μέχρι στιγμής οι κινητοποιήσεις δεν χαρακτηρίζονται από το δυναμισμό που προσδοκούσαν οι διοργανωτές και η συμμετοχή στα υφιστάμενα μπλόκα κρίνεται οριακά ικανοποιητική, λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Οι κτηνοτρόφοι έχουν το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Ο αγρότης Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς, σημείωσε πως «αποφασίσαμε από το βράδυ να κατεβάζουμε τα τρακτέρ μας στις πλατείες των χωριών» και πρόσθεσε «το πόσο διαρκέσει η διαδικασία και το τι μέλλει γενέσθαι, είναι απόφαση που λάβουμε από κοινού σε νέα μας σύσκεψη».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή για τα οχήματα είναι από τις 20.30 το βράδυ της Κυριακής η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, την οποία είχαν αποκλείσει μετά τρακτέρ τους από τις 14.00 και στα δύο ρεύματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.

Στην κυκλοφορία δόθηκε το βράδυ και η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει από τις 18:30 το απόγευμα, μέλη του αγροτικού συλλόγου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες τον καθημερινό τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Μικρή ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η σύσκεψη των εκπροσώπων συντονιστικών επιτροπών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου