Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

15ο Διεθνές Συνέδριο για τους βοσκότοπους στην Ορεστιάδα

15ο Διεθνές Συνέδριο για τους βοσκότοπους στην ΟρεστιάδαH διαχείριση των υπηρεσιών οικοσυστήματος και κτηνοτροφικής παραγωγής στην περιοχή της Μεσογείου, η βελτίωση βοσκοτόπων και κτηνοτροφικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων και εναλλακτικές χρήσεις, θα αποτελούν, μεταξύ άλλων τη θεματολογία των εργασιών της πρώτης ημέρας του 15ο Διεθνούς Συνεδρίου του υποδικτύου των FAO–CIHEAM για τους μεσογειακούς βοσκήσιμους πόρους με θέμα «Οικοσυστημικές υπηρεσίες και κοινωνικοοικονομικά οφέλη μεσογειακών λιβαδιών».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ν. Ορεστιάδα από τις 12 έως τις 14 Απριλίου και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου εκατό διακεκριμένοι επιστήμονες από όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου καθώς και από χώρες με μεσογειακό κλίμα όπως η Αυστραλία, Χιλή, Νότια Αφρική.

Η 2η ημέρα περιλαμβάνει τεχνική περιήγηση στο δάσος της Δαδιάς και τις ημιορεινές περιοχή του Μεγάλου Δερείου, με τα παραδοσιακά κτηνοτροφικά συστήματα με βάση την βοσκή σε λιβάδια και δάση.

Εισηγήσεις όπως τα Κοινωνικο-οικονομικά οφέλη της βιώσιμης διαχείρισης των βοσκοτόπων, η αποκατάσταση των λιβαδιών της Μεσογείου, συμπεριλαμβάνονται στις εργασίες της 3ης ημέρας του συνεδρίου ενώ την 4η και τελευταία ημέρα προγραμματίζεται περιοδεία σε τοποθεσίες ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα περίχωρα της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στον Ταφικό Τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας) και το CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία, και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου