Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Εν αναμονή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η επαναφορά του αφορολογήτου των αποθεματικών συνεταιρισμών

Έχει ήδη δρομολογηθεί η επαναφορά του αφορολόγητου των αποθεματικών των συνεταιρισμών, καθώς αναμένεται θετική σχετική απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, κατά την διάρκεια της ομιλία του στη Γιορτή της Βεντέμας που διοργάνωσε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στις 29 Ιουλίου.
«Tο ζήτημα της φορολόγησης των αποθεματικών των συνεταιρισμών, άλλοι ξαφνικά το δημιούργησαν το 2013. Εμείς ήδη έχουμε δρομολογήσει την επαναφορά του αφορολόγητου. Περιμένω την απάντηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που θα είναι, όπως πιστεύω θετική και τότε θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών» τόνισε χαρακτηριστικά επί του θέματος.

Επίσης, τόνισε ότι για το θέμα της ανάκτησης χρεών από παλιές ρυθμίσεις των συνεταιρισμών το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. για μείωση και ρυθμίσεις με δόσεις, ενώ επιπλέον επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά το θέμα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Σημειώνεται πως η φετινή εκδήλωση για το κρασί και την αμπελουργία στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών από την ίδρυση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, σε μια πορεία που έβαλε γερά θεμέλια για τη διαφύλαξη και την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών καλλιεργειών και των αυθεντικών προϊόντων της Σαντορίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου